Burçlara göre çiçek zevkleri – En çok sevilen çiçekler

Burçların karakteristik özellikleriyle kişilerin çiçek zevkleri arasında sıkı bir ilişki olduğu düşünülüyor. İşte burçlara göre çiçek zevkleri…

astroloji burçlara göre çiçek zevkleri en çok tercih edilen sevilen çiçekler

Ne zaman sevdiklerimizi mutlu etmek ve yüzlerini gülümsetmek istesek rengârenk mis kokulu çiçekler imdadımıza yetişiyor. Bazı zamanlar çiçek seçerken kararsız kalıyor ve hediye alacağımız kişiye en uygun çiçeği bulabilmek için dakikalarca düşünüyoruz.

Böyle anlarda doğru kararı vermek ve tercih ettiğiniz çiçek ile sevdiklerinizin kalbinde güzel bir yer edinmek istiyorsanız burçlardan yardım alabilirsiniz. Çiçek platformu Osevio, burçlara göre çiçek zevklerini açıkladı.


Koç burcunun tercihi dayanıklı çiçekler

Sümbül - Koç Burcu
Sümbül – Koç Burcu

Ateş grubuna dahil olan Koç burçları yüksek enerjili ve güçlü karaktere sahiptir. Hal böyle olunca çiçek tercihleri de bu yönde şekilleniyor. Özellikle beyaz ve kırmızının tonları koç burcunu en fazla etkileyen renkler arasında yer alıyor. Eğer Koç burcu olan birine çiçek hediye edecekseniz sümbül, papatya ve gerbera tercih edebilirsiniz.

Boğa burcu canlı renklerdeki çiçeklerden vazgeçemiyor

Lale - Boğa Burcu
Lale – Boğa Burcu

Hayatın güzelliklerine düşkün olan ve bir şeyin göze estetik görünmesine önem veren Boğa burçlarının tercihi canlı renklerdeki çiçeklerden yana oluyor. Aşkı, asaleti ve zarafeti temsil eden, farklı renkleriyle farklı anlamlar yansıtan lale; Boğa burcuna hediye edilecek çiçeklerin başında yer alıyor. Bununla birlikte aşkın sembolü olarak bilinen kırmızı gülü ve karanfili de seçenekler arasında değerlendirebilirsiniz.

Gül deyince akıllara İkizler burcu gelmeli

Gül - İkizler Burcu
Gül – İkizler Burcu

Duygusal yönleri güçlü olan İkizler burcu için romantizmin temsilcisi gül en doğru tercih oluyor. Kırmızı, sarı, pembe gibi farklı renkleri bulunan gül ile İkizler burcunu etkileyerek, ona değer verdiğinizi en iyi şekilde belli edebilirsiniz.

Yengeç burcu için narin çiçekler seçilmeli

Zambak - Yengeç Burcu
Zambak – Yengeç Burcu

Duygusal yapıları ve sevdiklerine düşkünlükleriyle en hassas karakterli burçlar arasında yer alan Yengeç burcu için çiçek hediye ederken narin ve hassas çiçekler seçilmelidir. İlkbahar mevsiminde en güzel açan çiçeklerden biri olan zambak ve güçlü renklerdeki anemon çiçeği yengeç burcunun en çok sevdiği çiçekler arasında bulunuyor.

Aslan burcu ihtişamı seviyor

Orkide - Aslan Burcu
Orkide – Aslan Burcu

Güçlü bir karakteri sahip olan ve gösterişi seven Aslan burcu birine çiçek hediye etmek istiyorsanız, tercihiniz mutlaka orkideden yana olmalıdır. Tüm asaletiyle görenleri kendine hayran bırakan orkide, görkemli duruşuyla aslan burcunu kısa sürede etkileyebilir. Özellikle doğada az bulunan mavi orkide ile aslan burcu birinin kendisini eşsiz ve ayrıcalıklı hissetmesini sağlayabilirsiniz.


Başak burcu için bakımı kolay renkli çiçekler tercih edilebilir

açelya başak burcu
Açelya – Başak burcu

Çalışkan, disiplinli ve ince ayrıntılara verdikleri önem ile çalışma hayatlarında başarılı olan Başak burçları için ofis çiçekleri seçebileceğiniz en güzel çiçek alternatifleri arasında yer alıyor. Ofis koşullarına uyumlu ve bakımı kolay olan margit çiçeği ve açelya Başak burcunun kalbinde ayrı bir yer edinmenizi sağlayabilir. İnce ve zarif düşünceli olan başak burçları aynı şeyi karşı taraftan da görmek ister. Bu nedenle başak burcu olan sevdiklerinizin özel günlerini kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.

Dalya çiçeği ile Terazilerin hayatını güzelleştirebilirsiniz

Dalya Çiçeği - Terazi Burcu
Dalya Çiçeği – Terazi Burcu

Estetik ve güzellik kavramlarına düşkün olan Terazi burçları çiçeklere de özel ilgi duyarlar. Özellikle renkli, gösterişli ve estetik yönü ağır basan çiçekler tam olarak bu burca hitap ediyor. Yüzlerce çeşidi bulunan ve her ortama enerji katan dalya ya da diğer adıyla yıldız çiçeği ihtişamlı görüntüsüyle terazilerin gönlünde yer ediyor. Her yaprağı ince bir tasarım harikası olan bu çiçek ile terazi burcu sevdiklerinizin etrafına güzellik katabilirsiniz.

Dağ çiçekleriyle Akrep’in doğa sevgisine ortak olabilirsiniz

Centiyane Çiçeği - Akrep Burcu
Centiyane Çiçeği – Akrep Burcu

Yaşamdan keyif almayı ve doğayla ilgilenmeyi seven akrep burçlarına çiçek alırken bu özelliklerini göz önünde bulundurmak doğru tercih yapmamıza yardımcı olur. Dağlarda yetişen centiyane gibi dağ çiçekleri Akrep burçlarını etkilemekte oldukça başarılıdır. Bunun yanı sıra kırmızının albenisini en güzel şekilde yansıtan kırmızı karanfil de akrep burcu olan kişilere hediye edilecek çiçek alternatifleri arasında bulunuyor.

Yay burcunun tercihi zariflikten yana oluyor

Leylak - Yay burçları
Leylak – Yay Burcu

Zarif ve narin kişiliğe sahip olan Yay burçları için çiçekler en doğru hediye seçeneklerinin başında geliyor. Yay burcu sevdiklerinize özel günlerinde beyaz renkli zambak ya da leylak çiçeği hediye edebilirsiniz. Genellikle saksı çiçeği yetiştirmek isteyen Yaylar için bakımı kolay olan menekşe de güzel bir tercih olabilir.

Oğlak burcu ile Amaril çiçeği arasında sıkı bir bağ var

Amaril Çiçeği - Oğlak burçları
Amaril Çiçeği – Oğlak Burcu

Enerjileri asla bitmeyen, çalışmaktan yorulmayan ve zorluklara karşı güçlü bir duruş sergileyen Oğlak burcu olan kişilere verilebilecek en güzel hediye kamelya ve amaril çiçeğidir. Özellikle zor durumlarda bile hızla büyüyen ve hiçbir koşulda güzelliğinden ödün vermeyen amaril çiçeği güçlü bir yapıya sahip olan Oğlaklar için ayrıcalıklı bir konuma sahiptir.

Kova burcu için kışı seven çiçekler tercih etmelisiniz

Kardelen çiçeği - Kova burçları
Kardelen çiçeği – Kova burcu

Tarihsel olarak kış aylarının kırılmaya başladığı tarihlerde doğan kova burçları için en doğru seçenek kardelen olarak kabul ediliyor. Karda bile açabilen ve -15 derece sıcaklıktan bile etkilenmeyen kardelen çiçeği ile Kova burcunu mutlu edebilirsiniz. Eğer başka bir alternatifi daha değerlendirmek isterseniz kartopu çiçeğine yönelebilirsiniz.

Balık burcunun çiçeği mis kokulu nergis

Nergis Çiçeği - Balık burçları
Nergis Çiçeği – Balık Burcu

En duygusal burç denildiği zaman birçoğumuz aklına Balık burcu gelir. Duygusal oldukları kadar sıcakkanlı ve sevecen olan Balıklara çiçek hediye etmek istiyorsanız tercihiniz mutlaka nergis çiçeğinden yana olmalıdır. Güzelliği simgeleyen ve etkileyici kokusuyla bulunduğu ortamın atmosferini değiştiren nergis ile Balık burcu sevdiklerinizin kalbinde özel bir yer edinebilirsiniz.

Astroloji: Burçlara göre yemek alışkanlıkları ve damak zevkleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.