Devlet sanatçıları AKP Genel Merkezi’nde konser verdi

Devlet sanatçıları, Yerel Yönetimler Kadın Şûrası’nın ardından AKP Genel Merkezi’nde konser verdi. Sanatçıların zorla genel merkeze götürüldüğünü iddia eden CHP’li İlgezdi, “Ülkenin parti devletine dönüştüğünün kanıtıdır. Derhal istifa etmeliler” dedi.

Devletin sanatçıları AKP Genel Merkezinde konser verdi yerel yönetimde kadın şurası
Devlet sanatçıları AKP Genel Merkezi’nde konser verdi

Devlet sanatçıları AKP Genel Merkezi’nde konser verdi.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen Yerel Yönetimler Kadın Şurası’nın ardından AKP Genel Merkezi’nde akşam yemeği organizasyonu yapıldı. Yemek sırasında Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği korolarında görevli sanatçıların şarkılar söylediği, dans ettiği iddia edildi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Başlı başına bu görevlendirme bile Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parti devletine dönüştüğünü göstermektedir. İlerici ve aydın toplumlarda, devlet kadrolarında görev yapan sanatçıların bir siyasi partinin genel merkezinde verilen yemek organizasyonunda zorla ya da gönüllü olarak görevlendirmesi kabul edilemez” diye konuştu.

“Derhal istifa etmeliler”

CHP’li İlgezdi, Türkiye’nin yakın tarihinde sanatın ve sanatçıların toplum nezdinde bu kadar etkisizleştirildiği, basitleştirildiği ve ötekileştirildiği başka bir dönem olmadığını belirterek şöyle konuştu:


“Bugün siyaset kurumunun sanat üzerinde kurduğu tahakküm radikal biçimde yoğunlaşmıştır. Kolluk, yargı ve siyaset üçgenine sıkıştırılan sanatçıların fikir insanı vasfı erozyona uğratılmıştır. Kültür ve sanatı yok sayan, korolara kadro vermeyen, Devlet Tiyatroları’na sanatçı alımı yapmayan iktidarın devlet imkanlarını kullanarak, devletin sanatçılarını görevlendirmesi liyakatle bağdaşmadığı gibi ahlaki de değildir. Açık çağrımızdır, devlette görevli sanatçıları bir yemekli toplantının figüranı olarak görenler ve görevlendirenler, sanatın ve sanatçının itibarını zedeleyenler derhal istifa etmelidir.”

Şeyha Moza Kanal İstanbul güzergahında arazi toplamış


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.