AVM’lere kadar düştü: Arapça satılık Türk vatandaşlığı afişi tartışma yarattı!

İstanbul’da AVM’lerde Araplara yönelik Türk vatandaşlığı pazarlaması tartışma yarattı. Arapça tanıtım afişleri, “satılık vatandaşlık” tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

AVM Arapça satılık Türk vatandaşlığı reklam afişi yenitepe kadıköy nuhoğlu

Arapların, Türk vatandaşlığı alması için 250 bin dolarlık konut alımının yeterli olmasının yankıları devam ediyor. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bir alışveriş merkezinde yer alan Arapça tanıtım afişlerinde Araplara yönelik tanıtım görselleri “promosyon vatandaşlık” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

AVM’de yer alan ve Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, “Yenitepe Kadıköy’e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın” ifadeleri, sosyal medyada tepki çekti.


TBMM gündemine de taşınmıştı

Gayrimenkul alımıyla yabancılara vatandaşlık verilmesi geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilen soru önergesiyle taşınmıştı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’e verdiği soru önergesinde “Türk vatandaşlığı promosyon olarak mı pazarlanıyor?” demişti.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını reklam vererek pazarlamaya çalışmanın, manevi değerlerimize ve ulus bilincine zarar verdiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?” diye sormuştu.

Öztunç, “Bugün 250 bin dolar tutarında konut alan bir yabancı Türk vatandaşı olmaya hak kazanmaktadır. Türk vatandaşlığının ticari bir malzeme gibi Arap ülkelerindeki TV’lere reklam verilerek pazarlaması Türklük gururunu da incitmektedir” dedi.

Gayrimenkul alımında Türk vatandaşlığı verilmesi sosyal medyada tekrardan gündem oldu.

Arapça reklamlarla gündeme gelmişti


Arap ülkelerinde yayınlandığı söylenen bir reklam filmi sosyal medyada tepki çekmişti. Reklamda İstanbul’un görüntülerine yer verilerek lüks rezidanslar ve manzaralara yer veriliyor.

Vatandaşlık bir gönül bağıdır bonus olmamalı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.