Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunan vekile yaptırım

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Sassoli, genel kurul konuşmasında Türk bayrağını yırtan Yunan vekil Lagos hakkında yaptırım süreci başlattı. Öte yandan Yunan Dışişleri Bakanlığı da Lagos hakkında yaptırım süreci başlattı.

Avrupa Parlamentosu Türk bayrağını yırtan Yunan vekile lagos yaptırım

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Türk bayrağını yırtan Yunan vekile yaptırım kararı.

AP Sözcülüğü Vekili Delphine Colard, yaptırım sürecinin AP’nin Usul Kuralları uyarınca “Cezalar” başlıklı 176’ıncı maddesine dayanarak başlatıldığını söyledi.


Lagos’a bir tepki de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı‘ndan gelirken, bakanlıktan yapılan açıklamada “Olayı şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

CNN Türk’te Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisini anlatan gazeteci Yorgo Kırbaki, şunları söyledi:

“Yunan Dışişleri Bakanlığı az önce bir açıklama yaparak ırkçı Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasını şiddetle kınadığını belirtti. Açıklamada, ‘Yunanistan Türkiye’nin sembolü olan bayrağa karşı saldırıyı her şekilde kınamaktadır. Neo-Nazilerin kabul edilemez eylemleri, Yunanistan ve Avrupa geleneklerinden uzaktır ve bugün halen mahkemelerde sanık olan ‘Altın Şafak’ın reklamını yapma gayretidir. Yunan halkı oylarıyla ‘Altın Şafak’ı parlamento dışında bırakmıştır. Neo-Naziler sadece kendilerini temsil ederler’ denildi.”

AP’nin sabıkalı milletvekili

AP Genel Kurulunun “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınırken, Türkiye bayrağını yırtan 1972 doğumlu Lagos hakkında, şu anda Yunanistan’da “suç örgütü kurma, yönetme ve örgüte üye olma” nedeniyle soruşturma yürütülüyor.

2012-2019 yılları arasında Yunanistan’ın neo-Nazi Altın Şafak Partisi’nden AP milletvekilliğine seçilen Lagos, bu partiden istifa ettikten sonra 2019’da kendi kurduğu “E. La. Syn” Partisi’nin (Milli Halk Vicdanı) genel başkanı.
AP’de ise bağımsız milletvekili olarak görev yapan ırkçı Lagos’un, Altın Şafak Partisi üyesi olduğu yıllardaki faaliyetleri nedeniyle Yunanistan’da iki kez tutuklandığı belirtiliyor.


Yunanistan’daki terörle mücadele birimince gözaltına alınan Lagos’un, 2019’da, 2013’te işlediği saldırı suçundan dolayı da 8 ay hapis cezasına mahkum edildiği vurgulanıyor.

Lagos’un 2013’te Atina’da öldürülen faşizm karşıtı müzisyen Pavlos Fissas davasında da ismi geçiyor.

Altın Şafak Partisi’nin lideri Nikos Mihaloliakos ve aralarında Lagos ile başka milletvekillerinin de bulunduğu 69 sanık, Yunanistan Kamu Düzeni Bakanlığının talimatıyla başlatılan soruşturma sonucunda suç örgütü yönetme ve örgüte üye olmayla ırkçı saldırı suçlamalarıyla 2013’ten beri yargılanıyor.

Lagos, geçmişte aynı zamanda ‘şantaj’, ‘haraç toplama’, ‘kadın ticareti’, ‘çek senet tahsilatı’ ve ‘ruhsatsız silah kullanmak’la da suçlanmıştı.

Meral Akşener: 82 milyon bir olur, o eli kırar!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

— Bunun alçaklık olduğunu düşünüyorum. İzmir’deyiz, İzmirliler bilir ki daha önce Türk bayrağına bu hakareti edenler nasıl gittiler bu ülkeden? Yine İzmirliler bilir ki yere düşen Yunan bayrağını kaldıran bu eldir. Savaştığınız bir ülkenin bayrağına hakaret etmeyen bir Türk devleti ve milleti var. Parlamenter bile olsa daha önce o bayrağa hakaret edildiğini, yaşananları unutmuş alçak bir kişi. 82 milyon kişi bir araya gelir o bayrağı yırtan eli kırar. İktidara sesleniyorum; derhal Türk devletine yakışan tutumu ve davranışı göstermelidir. Türkiye’nin itibarını iki paralık etmeye kimsenin hakkı yoktur.


İşte o görüntüler:

ABD açıkladı: 700 bin Suriyeli Türkiye’ye doğru ilerliyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.