Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi hakkında usulsüz atama iddiası

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın imam hatip lisesi mezunu olduğu ve buna rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı iddia edildi. Konu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından Meclis gündemine taşındı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ın kardeşi metin erbaş hakkında usulsüz atama iddiası

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş hakkında usulsüz atama iddiası…

Ordu Üniversitesi tarafından yapılacak olan öğretim görevlisi alımı için son başvuru tarihi gelmeden kimi listelerle alınacak kişilerin önceden belirlendiği iddialarını CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.


CHP’li Adıgüzel ayrıca Diyanet Başkanı Erbaş’ın lise mezunu kardeşinin üniversiteye araştırmacı olarak atandığını iddia etti.

Odatv’de yer alan habere göre, ellerinde bu konuda kimi evraklar olduğunu belirten Adıgüzel, ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın “İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden; kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı” iddialarına da açıklık getirilmesini istedi.

“Diyanet gerekirse bir fetvayla ‘caizdir’ der”

Twitter’dan açıklama yapan Adıgüzel “Diyanet gerekirse bir fetvayla ‘caizdir’ der” ifadesini kullandı.

metin erbaş torpil iddiası ali erbaş diyanet

Mustafa Adıgüzel, Bakan Selçuk’tan şu sorulara yanıt istedi:

Üniversitelerde araştırmacı kadrosu atamaları devam etmekte midir? Bu konuda en güncel mevzuat nedir? Ordu Üniversitesi dışında diğer üniversitelerde bu durumun benzer örnekleri var mıdır?

Metin Erbaş isimli şahsın Ordu Üniversitesi’nde araştırma kadrosuna atandığı doğru mudur? Araştırmacı olarak belirtilen görevin detayları nelerdir? Söz konusu şahsın bu görevle ilgili eğitimi ve liyakati ne kadar uygundur?


Öğretim üyeleri için ilan edilen kadrolara daha başvuru süresi dolmadan atanacak isimlerin önceden belirlenmiş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Atanacak kişiler önceden belli ise, bu kadrolara başvuru yapılması için süre verilmesi sadece formaliteden ibaret değil midir?

Faiz fetvasını Diyanet’ten 1 ay önce İsmailağa Cemaati vermiş


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.