Ana Sayfa Ekonomi Hyundai Assan i20 hibrit araçları Türkiye’de üretilecek

Hyundai Assan i20 hibrit araçları Türkiye’de üretilecek

Hyundai Assan, hibrit araçlarını Türkiye’de üreteceğini duyurdu. Bu yıl üretimine başlanacak yeni nesil i20 ve 2021’de başlayacak SUV modelinin hibrit versiyonları şirketin Türkiye’deki fabrikasında üretecek.

Hyundai Assan i20 hibrit araçları Türkiye de üretilecek

Hyundai Assan i20 hibrit araçları Türkiye’de üretilecek.

Otomobil üreticileri hibrit ve elektrikli araçlara yatırımlarını hızlandırıyor.

Geçtiğimiz aylarda Toyota, Renault ve Ford, Türkiye’deki fabrikalarında hibrit modeller de üreteceğini açıklanmıştı. Koreli üretici Hyundai cephesinden de benzer bir açıklama geldi. Buna göre Hyundai Assan, bu yıl üretimine başlanacak yeni nesil i20 ve gelecek sene üretilecek bir B-SUV modelinin hibrit versiyonlarını Türkiye’deki fabrikasında üretecek.

Bu kararın asıl sebebi olarak markanın gelecek planlarını göstermek yanlış olmaz. Çünkü Hyundai, 2020 senesinden itibaren Avrupa’da sattığı araçların yüzde 75‘inin hibrit, plug-in hibrit veya yüzde 100 elektrikli olmasını hedefliyor.

2025 yılına kadar ise marka çatısı altında 44 elektrikli ve hibrit model bulunacak. Anlayacağınız yıllar geçtikçe elektrikli ve hibrit oranı da artış gösterecek.

Yeni Hyundai i20 ne zaman karşımıza çıkacak? Resmi tanıtım etkinliği için önümüzdeki yılın ilk yarısı işaret edilen yeni i20 için bize ulaşan bilgi doğrultusunda üretim tarihi 2020 Temmuz olarak karşımıza çıkıyor.

Mühendislerin halihazırda bant çalışmaları ve aracın geliştirmesiyle ilgili çalışma içerisinde olduğu şu günlerde, İzmit’teki fabrikanın da hazırlık içerisinde olduğunu söylemek mümkün.

Ayrıca hibrit i20 haberleri fabrika hazırlarının tüm hızıyla sürdüğünü gösteriyor. Bu bilgiler doğrultusunda eğer büyük bir sürpriz olmaz ise eylül-ekim ayı içerisinde de yeni jenerasyon i20’nin ülkemizdeki satışlarına başlanabileceğini bekleyebiliriz.

Değişen tasarımıyla birlikte dijital sürücü ekranı ve daha pek çok destekle güncellenecek olan i20 önümüzdeki aylardaçokça gündemimizde olacak. (LOG.com.tr)

Honda 2022 itibariyle Avrupa’da sadece elektrikli araç satışı yapacak

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.