MEB bunu da yaptı: Camide hediyeli ve puanlı din eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde camilerde 6-13 yaş arası öğrencilere hediyeli ve puanlı din eğitimi verilmesi için 81 ile talimat gönderdi. Nakşibendi Cemaati’ne yakınlığıyla tanınan Server Gençlik ve Spor Kulübü ile protokole göre camiye giden öğrenciye 2 puan, camide sabah namazı için 10 puan, yatsı namazı için 8 puan, öğle, ikindi ve akşam namazları için ise ekstra 5’er puan verilecek. Sure ezberleyen öğrencilere de sure başına 1 puan verilecek.

MEB Camide hediyeli ve puanlı din eğitimi

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Nakşibendi Cemaati’ne yakınlığıyla tanınan Server Gençlik ve Spor Kulübü ile, “Haydi Çocuklar Camiye” adı altında proje imzaladığı ortaya çıktı.

MEB, ‘Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü al’ sloganlı projenin uygulanması için 81 il müdürüne resmi yazıyla talimat verdi. Öğrenciler, yarıyıl tatili boyunca Fatiha dahil ezberledikleri her sure için 1 puan alacaklar.


Pazartesi günü başlıyor

6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar için puanlı dini eğitim 20 Ocak pazartesi günü başlayacak. Yarışma, 30 Ocak 2020 tarihine kadar yarıyıl tatili boyunca sürecek. Erkek çocukları sabah namazıyla, kız çocukları öğle ve ikindi namazlarıyla yarışmaya katılabilecek. 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen projede en çok puan toplayan 3 çocuk ödüllendirilecek.

6 yaşında puanlı din eğitimi

5 vakit namazını da camide kılan çocuklara ayrıca 2’şer puan verilecek olan yarışmada; 6,7,8 ve 9 yaşındaki çocuklar Fatiha, Sübhaneke Tahiyyat, Allahümme Salli, Allahümme Barik, İhlas, Kevser, Rabbena Atina, Rabbenaağfirli, Felak ve Nas Sureleri’nin her biri için 1’er puan alacaklar.


Camiye gidene 2 puan, sure ezberleyene 1 puan

10, 11,12 ve 13 yaşlarındaki çocuklar bu surelere ilaveten maun, Kevser, Tin, Kadr, Kafirun, Kureyş gibi sureleri de ezberlerler ise her biri için ayrı ayrı birer puan alacaklar. Çocuklar, ezberlediklerini vakit namazlarından sonra Diyanete bağlı camiler veya mescitlerdeki proje sorumlusuna gösterecekler. Camiye giden öğrenciye 2 puan verilecek sistemde, camide sabah namazı için 10 puan, yatsı namazı için 8 puan, öğle, ikindi ve akşam namazları için ise ekstra 5’er puan verilecek. Sure ezberleyen öğrencilere de sure başına 1 puan verilecek.

MEB, 81 ile talimat verdi

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile dernek arasında 2 hafta önce protokol imzalandığı ortaya çıktı. 81 il müdürüne bu projenin uygulanması için Bakanlık, üst yazıyla talimat verdi. ‘Namazını camide kıl puanları topla ödülünü al’ sloganıyla beraber yarışma pazartesi günü başlayacak. 30 Ocak 2020’ye kadar sürecek.

Eğitim-İş dava açacak


Camide hediyeli puanlı din eğitimi tepki gösteren Eğitim-İş Hukuk İşleri Genel Sekreteri Maksut Balmuk, 20 Ocak’ta başlayacak eğitimin iptali için dava açacaklarını kaydetti.

Mahir Ünal: Bizim geleneğimizde dini gruplar devlete yaklaştırılmaz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.