Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ile Putin yüz yüze görüşme kararı aldı

Suriye’de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda 33 askerin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in en kısa sürede yüz yüze görüşme kararı aldıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ile Putin yüz yüze görüşme kararı aldı

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ile Putin yüz yüze görüşme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesinde ‘en kısa sürede yüz yüze görüşmeye’ karar verdiklerini duyurdu.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

• Şehitlerimizin kanları asla yerde bırakılmayacak

• Sayın Cumhurbaşkanımız, sayıları milyonu bulan insanları sınırlarımıza yığan rejimin yol açtığı milli güvenlik sorununa bir de askerlerimizin kanlarının eklendiğini belirtmiş, şehitlerimizin kanlarının asla yerde bırakılmayacağını vurgulamıştır.

• Sayın Cumhurbaşkanımız, doğrudan ülkemize saldırıldığı bir ortamda, rejimin her unsurunun Türkiye için meşru hedef olduğunu ve ateş altına alınacağını kaydetmiştir.

Putin’den İdlib saldırısı açıklaması: Türk askerleri çıkmamalıydı

Putin'den İdlib saldırısı açıklaması: Türk askerleri çıkmamalıydı

İdlib’de 33 şehit verdiğimiz saldırının ardından Kremlin’den Türkiye’yi suçlayan tarzda bir açıklama daha geldi. Reuters’ın son dakika geçtiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Güvenlik Konseyi’yle bir araya geldiği toplantıda, “Türk askerleri gözlem noktasından dışarı çıkmamalıydı. Rusya gözlem noktasındaki askerlerin güvenliği için mümkün olan her şeyi yaptı” dediği belirtildi.

Türkiye’yi yasa boğan İdlib’deki saldırıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 33 askerimizin şehit edildiği saldırının ardından Moskova’dan yapılan ilk açıklamada, Türk askerinin bulunduğu alanda Rusya tarafından operasyon yapılmadığı belirtilerek Esad rejimi sorumlu tutuldu.

Tehdit gibi açıklama

Bu açıklamadan yalnızca dakikalar sonra Rusya Donanması’na bağlı Karadeniz Filosu, Kalibr seyir füzeleri yüklü iki savaş gemisinin Suriye kıyılarına doğru yola çıktığını duyurdu.

Tansiyonu iyiden iyiye yükselten açıklama ise Rus parlamentosunda Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov’dan geldi. Cabarov, Türkiye’nin İdlib’e yapacağı geniş çaplı bir operasyonun Ankara için kötü şekilde sonuçlanacağını öne sürdü.

İdlib’e sevkiyatlar sürüyor!

İdlib sevkiyatlar sürüyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), İdlib’e asker sevkiyatı yoğun şekilde devam ediyor.

İdlib’de hava saldırısı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından yoğunlaşan sevkiyatlarda, mühimmat ve malzeme taşıyan 17 araç Gaziantep’in İslahiye ilçesinden Hatay istikametine ilerledi.

Geniş güvenlik tedbirleri arasında ilerleyen konvoyun Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Suriye’ye geçeceği öğrenildi.


Öğlen saatlerinde Türkiye’deki çeşitli birliklerden yüzlerce asker Hatay’ın Kırıkhan ilçesine sevk edildi. Askerlerin yatak ve askeri yaşam malzemelerini yüklenip hazırlıklarını tamamladıkları görüldü.

ABD’den Türkiye’ye taziye mesajı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 33 askerin şehit olduğu hava saldırısının ardından Twitter’da bir mesaj paylaştı. Mesajda “Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

Büyükelçiliğin mesajında “İdlib’de dün gece gerçekleştirilen korkunç saldırılarda Türk askerlerinin hayatlarını kaybetmesi dolayısıyla Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

Rusya ile ABD arasında kritik İdlib görüşmesi

Reuters’in geçtiği habere göre, ABD ve Rusya yetkilileri arasında İdlib hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede İdlib’de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

CHP, TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP, İdlib’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere, TBMM’nin cumartesi günü olağanüstü toplanması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başvuru dilekçesini sunduktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Özel, “Dün akşam aldığımız haber canımızı acıttı. Yalan olması için dua ettik. Olağanüstü çağrı için grubu bulunan siyasi partileri de arayarak bilgi verdik. Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmak için dilekçemizi verdik” dedi.

Özel, olağanüstü çağrının Meclis Başkanlığı tarafından 7 gün içerisinde değerlendirme süresinin olduğunu anımsatarak, “Meclis’in açılacağı gün olan Salı günü bir kapalı oturum olabileceği izlenimini aldım. Meclis’in zaman kaybetmeden bir an önce toplanması isteğimiz. Biz başvurumuzu yaptık. 600 milletvekilinin bilgilendirilmesi gerekir” diye konuştu.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, liderler zirvesi yapacağı söylentilerine ilişkin, “Bize böyle bir çağrı ulaşmış değil, ancak bir bakan tarafından parti gruplarına bir bilgilendirme yapılabileceği izlenimini aldık” ifadelerini kullandı.

AKP’den TBMM’de kapalı oturum teklifi

Suriye’de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda 33 asker şehit oldu. AKP Grup Başkanı Naci Bostancı,”Salı günü kapalı oturum yapılması ve Milli Savunma Bakanı’nın Meclisi bilgilendirmesini teklif edeceğiz” dedi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, “Salı günü kapalı oturum yapılmasını ve Milli Savunma Bakanının Meclisi bilgilendirmesini isteyeceğiz” dedi.


Bostancı, gazetecilerin CHP’nin kapalı oturum yapılmasına ilişkin sorusunu cevapladı. Bostancı, “Salı günü kapalı oturum yapılmasını ve Milli Savunma Bakanının Meclisi bilgilendirmesini isteyeceğiz” bilgisini verdi.

İdlib’de şehit düşen kahraman Mehmetçiklerin isimleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.