Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Mart Çarşamba günü açıklama yapacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 18 Mart Çarşamba günü kapsamlı bir corona virüsü ile mücadele toplantısı yapılacak, akabinde Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Mart Çarşamba günü açıklama yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Mart Çarşamba günü yapılacak kritik toplantı sonrası, atılacak adımlarla ilgili önemli bir açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan duyurdu:


Fahrettin Altun: Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan Çarşamba günü yeni tip Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir eşgüdüm toplantısına başkanlık edecek ve toplantının hemen akabinde millet-devlet birlikteliğiyle atmamız gereken adımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerdir.

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı 17’ye çıktı!

Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı 47’ye yükseldi.

Bakan Koca’nın açıklaması şöyle:

• Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.

Bugüne kadar alınan corona virüsü tedbir kararları:

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Coronavirüs Tedbirleri” konulu iki genelge gönderdi.

• İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilk genelge ile pavyon, diskotek, bar ve gece kulüpleri 16 Mart 2020 saat 10:00’dan itibaren geçici olarak kapatılmasına karar verildi.


• İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ek genelge ile 17 Mart saat 24.00 itibariyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmasına karar verildi.

20 ülkeye uçuş yasağı

Hastalığın ilk ortaya çıktığı dönemde Çin, İran, Irak, İtalya ve Güney Kore‘yle uçuş durdurulmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı Bakan Turhan 13 Mart’ta yaptığı açıklamada; Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda‘ya uçuş yasağı getirildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı 17 Mart itibariyle Mısır, İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri‘ne uçuş yasağı getirildiğini açıkladı. Böylece uçuş yasağı getirilen ülkeler sayısı toplam 20’ye ulaştı.

Diyanet, camiler ve mescitlerde namazı durdurdu

Diyanet, corona virüsü salgını nedeniyle camiler ve mescitlerde cemaatle namazı durdurdu, camiler açık kalacak. Açıklamayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptı.

• Camide cemaatle namaz kılma virüsü yayabilme riskini arttırmaktadır. Yeni tip Koronavirüs camide cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaza ara verildi. Camilerin açık bulunmasına karar verilmiştir.

İBB’den corona virüsü tedbirleri


• İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB’ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı. İmamoğlu, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceğini açıkladı.

“Erdoğan 18 Mart Çarşamba günü açıklama yapacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Vaka sayısı 47’ye çıktı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.