Kuzey Kıbrıs’ta başbakan, bakan, vekil maaşlarından yüzde 56 kesinti yapıldı

Kuzey Kıbrıs’ta corona salgını nedeniyle alınan ekonomik önlemler kapsamında başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin maaşlarından yüzde 56 kesinti yapılması kararlaştırıldı. Başbakan Ersin Tatar’ın kızı karantina hastanesinde görev aldı.

Kuzey Kıbrıs'ta başbakan, bakan ve vekil maaşlarından yüzde 56 kesinti yapıldı
KKTC Başbakanı Ersin Tatar

Kuzey Kıbrıs’ta corona salgını nedeniyle başbakan, bakan ve vekil maaşlarından yüzde 56 kesinti yapıldı.

Başbakan Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınan ekonomik kararlarla ilgili açıklamada bulundu.  Küresel salgınla ilgili toplumsal olarak fedakarlık yapma zorunluluğu olduğunu belirten Başbakan Tatar, başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin maaşlarından yüzde 56, ayrıca 5 bin liranın üzerinde maaş alan memurlardan da yüzde 25’e kadar uzanabilecek kadameli kesinti yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.


Başbakan Tatar, maaş kesinleri ile ilgili alınan kararlar hakkında şu bilgiyi verdi:

“Net 5 bin TL üzerinde olan maaşlardan yüzde 25’e kadar ulaşan kesinti yapılacaktır. En yüksek maaş ise net 8,500 TL’yi geçmeyecek şekilde kesintinin yüzdeliğine bakılmaksızın düzenlenecektir. Örneğin; 6 bin TL net maaş alan birinden yüzde 16, 10 bin TL maaş alan bir kamu görevlisinden yüzde 25, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri ve (milletvekilleri) siyasi kamu görevlilerinin maaşlarından yüzde 56’ya varan kesintiler yapılmıştır. Net 5 bin TL’nin altındaki maaşlara hiç bir kesinti yapılmayacaktır.”

Birçok alanda düzenlemelerin yapılacağı ile ilgili geniş bilgi veren Başbakan Tatar, “Olağanüstü durumda ekonomimiz frene bastı. Aylık 550 milyon TL gelirimiz, 200 milyon TL’nin altına düştü. Bizler de ona göre adımlar attık. Bir buçuk milyar TL’lik kaynak yarattık” dedi.


Başbakan Tatar’ın kızı karantina hastanesinde görevde

Başbakan Ersin Tatar’ın, Hacettepe Hastahanesi’nde eğitimini sürdüren doktor kızı Cansu Tatar, karantina hastanesinde görev aldı.

Başbakan Ersin Tatar'ın, Hacettepe Hastahanesi'nde eğitimini sürdüren doktor kızı Cansu Tatar, karantina hastanesinde görev aldı.

Tatar’ın Kıbrıs’ta bulunan diğer kızı Canev Tatar, kız kardeşine gönderdiği mesajla desteğini belirtti. Canev Tatar, kardeşiyle gurur duyduğunu belirtirken, tüm doktorlara bu zorlu görevde başarı diledi.

İşte Canev Tatar’ın gönderediği o mesaj:


“Benim canım kız kardeşim Cansu Ayten Tatar şuan gönüllü karantina hastahanesi olan Hacettepe hastahanesinde acil bölümünde stajyer doktor olarak çalışmakta, Korona teşhisi konulan hastalara ve tüm insanlığa hizmet etmektedir. Bana az önce mesaj attı “insanların yorumları beni üzüyor ben burada canımı ortaya koydum kaç gündür uykusuzum ve çalışıyorum. Bugün odalara yerleştirilen öğrenciler benden birkaç yaş küçük.” dedi. İçim eridi… Bütün kalbiyle çalışan hizmet veren bütün doktor hemşire ve görevlilere bütün kalbimle teşekkür ederim. İnsanlık sizssiniz! Kimse evladı incinsin istemez ama gördüğünüz gibi hepimiz taviz veriyoruz! Cansu Ayten seninle ne kadar gurur duyduğumu anlatamam! Seni çok seviyorum.”

Corona nedeniyle araç trafiği azalan köprüler için garanti ödemeleri milyarları bulacak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.