Umreden dönen 315 kişi Kayseri’de karantina altına alındı

Umreden dönen 10 bin 330 kişi dün Ankara ve Konya’da boşaltılan öğrenci yurtlarına sevk edilerek karantinaya alınmıştı. Bugün de Kayseri’de boşaltılan öğrencine yurdunda umreden dönen 315 karantinaya alındı.

Umreden dönen 315 kişi Kayseri karantina altına alındı

Umreden dönen 315 kişi Kayseri’de karantina altına alındı.

Umre ibadetini yaparak yurda dönen 315 kişilik kafile, Konya’ya iniş yaptıktan sonra Kayseri’ye gönderilerek korona virüs kapsamında alınan önlemler nedeniyle karantina altına alındı.


Kafile havaalanına iniş yapmadan önce sağlık ekipleri tarafından kontrolleri yapılmak üzere çadırlar kurularak özel kıyafetler giyildi. Kontrolden geçen kafilenin ulaşımı için de otobüsler hazır olarak bekletildi.

Güvenliğin üst düzeyde tutulduğu havaalanında sağlık kontrolünden geçen 315 kişilik kafile, otobüslerle daha önceden boşaltılan ve karantina alanı yapılan Kayseri’deki Hunat Hatun Kız Yurduna sevk edildi. Karantina alanına götürülen vatandaşların bazıları kameralara el sallayarak poz verdi.

İstanbul’da “karantina yurdu” hazırlığı

Corona virüsü önlemleri kapsamında Ankara ve Konya’nın ardından İstanbul’da da iki öğrenci yurdunun boşaltılması için talimat verildi.

Talimatta öğrencilerden bugün saat 12:00’ye kadar yurdu terk etmeleri istendi. Yurtlarda, umreden dönenler başta olmak üzere yurt dışından gelecek olanların 14 gün karantinaya alınacağı duyurulmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 3 bin 200 kişi kapasiteli Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ile Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı bin 200 kişi kapasiteli Florya Kız Yurdu’nun boşaltıldığı öğrenildi.

3200 kişilik yurt boşaltıldı

Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ise, öğrencilerden 16 Mart (bugün) saat 12:00’a kadar yurdu terk etmelerini istedi. Ailelerinin yanına dönemeyecek öğrencilerin ise belediyeye ait otobüslerle İstanbul’daki başka yurtlara taşınacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Corona virüsü vaka sayısı 18’e yükseldi.

Bakan Koca gece yarısı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

• Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12’dir. Bunlardan 2’si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18’dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir.

Sağlık Bakanı: Corona virüsü vaka sayısı 18 e yükseldi

Eğlence mekanlarına kapatılma kararı

Dün akşam saatleri İçişleri Bakanlığı uyarı genelgesi yayınladı. İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği yeni corona virüsü kararlarına göre; pavyon, diskotek, bar ve gece kulüpleri 16 Mart 2020 saat 10:00’dan itibaren kapatılacak.


içişleri bakanlığı corona virüsü eğlence mekanları kapatma kararı

İstanbul Adliyesi’nde tutuksuz davaların duruşması ertelendi

İstanbul Adliyesi’nde corona virüsü önlemleri çerçevesinde tutuksuz davaların duruşması 14 Nisan’a kadar ertelendi.

Dünyada 6 bin hastanın durumu kritik

Virüsün merkez üssü olan Çin dışında coronadan en çok etkilenen ülkeler sırasıyla İtalya, İran, İspanya, Fransa ve Güney Kore oldu. İtalya’da ölü sayısı dün 368 artarak 1807’e yükseldi. İran’da corona virüsünden öldüğü tespit edilen 724 kişi bulunuyor. Bu rakam İspanya’da 292, Fransa’da 127, Güney Kore’de ise 75.

İstatistik sitesi Worldometers‘in verilerine göre;

• Virüsün ortaya çıktığı günden bu yana toplam 170 bin 176 vaka tespiti yapıldı.

• 6 bin 525 enfekte hasta hayatını kaybetti.

• İyileşenlerin sayısı ise 77 bin 776 olarak belirlendi.

• Aktif vaka sayısı bu sabah itibarıyla 85 bin 425. Bunların 5 bin 921’inin durumu “ciddi” ya da “kritik” olarak sınıflandırılıyor.

İtalya’da ölüm sayısı 1800’e ulaştı

İtalya’dan gelen son bilgilere göre vaka sayısı 24 bin 747’ye, ölü sayısı 1809’a ulaştı.

ABD’de ölü sayısı 65’e ulaştı; eğlence mekanları ve bazı eyaletlerde restoranlar kapanıyor!

ABD’de ölü sayısı 65’e, vaka sayısı 3485’e yükseldi; birçok eyalette eğlence mekanlarına kapatma kararı uygulanıyor. Restoranlarda bir masada en fazla 6 kişinin oturmasına izin verilecek, masalar arasındaki mesafe de minimum 180 santimetre olacak şekilde düzenlenecek.

Benzer düzenlemeler kapsamında Ohio Valisi Mike DeWine, saat 21.00’de eyaletteki tüm kafe, restoran ve barların kapatılması kararını aldı.


Chicago’nun bulunduğu Illinois eyaletinde ise 16 Mart’tan başlamak üzere tüm kafe, bar ve restoranların faaliyetlerini tamamen askıya alması kararlaştırıldı.

Sağlık Bakanı Koca’dan ‘gizli belge’ açıklaması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.