İçişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı, salgın yüzünden ekonomik sıkıntı yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara destek için İBB tarafından başlatılan bağış kampanyası nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

SÖZCÜ’ye konuşan Ekrem İmamoğlu, Vakıfbank’ta hâlâ bloke edilmiş durumda olan 900 bin liralık bağış parasını hatırlatarak “Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Korkuyla yapılmış bu işlem bankacılık tarihinin kara lekesidir” ifadelerini kullandı.


İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı

Vakıfbank’ta bloke edilen hesaba yatırılan 900 bin TL’lik bağışın akıbeti ne oldu?

• Şu anda hâlâ blokaj duruyor, hukuki başvurumuzu yaptık. Mahkeme valilikten yanıt istedi. 15 gün süre verildi. Süre henüz dolmadı. Bu eninde sonunda çözülecek. Şu anda bankaların yaptığı hukuksuz ve korkudan yapılmış bir işlem. Korkuyla yapılmış işlem de bankacılık tarihinin kara lekesidir.

• Valiliğin yazdığı yazı da kara lekedir. Toplumun belediyeye yaptığı bağışın önünün bu şekilde kesilmesi utanç vericidir. O imzayı kim atmışsa utanmalı. Yanlış işlem görüyorsanız İBB Başkanı hakkında soruşturma açarsınız. Ama vatandaşın bağışını bloke edemezsiniz. Kaldı ki hakkımızda bir soruşturma açıldı.

• Bağışla ilgili süreç hakkında soruşturma başlattı açtı İçişleri Bakanlığı. Bakanlıktan bir müfettiş geldi soruşturmayı yapıyor. Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Buna yukarıdan aşağı kim müdahale ettiyse, kim talimat verdiyse, kim imza atmışsa, o acizliğin o zavallılığın bir parçasıdır.

Soruşturma ne zaman başladı?

• Geçen hafta cuma günü başlatıldı. Ankara’da da başlatıldığını duyduk. Muhtemelen kampanya düzenleyen diğer belediyelere de müfettiş gidecektir. Sadece bana açılmadı soruşturma.

Bu yapılan sahra hastanesi değil, İstanbul’a ihanet

Atatürk Havalimanı’nda yapılan sahra hastanesi çok tartışma yarattı. Mevcut binaların neden kullanılmadığını, inşaatın yerinin neden değiştirildiğini biliyor musunuz, bu konuda İBB bilgilendirildi mi?

• Oradaki süreci bilmemeniz sizin ruhunuzu rahatlatıyor emin olun. Ama benim oradaki süreci tamamen bilmem inanın hiddetimi arttırıyor. Böyle bir yanlış süreç yönetimi olamaz. Önce inşaatın başladığı yer tümüyle yanlıştı. Tepkimizi gösterdik vazgeçtiler. Paldır küldür havalimanının diğer tarafına geçtiler. İki tane pisti mahvettiler. Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar. İstanbul tarihine utanç olarak geçecek bir iş. Girişi çıkışı mümkün olmayan, asla müdahale edilemeyecek bir alana bir sahra hastanesi adı altında başka bir şey yapıyorlar.

• Havalimanının güvenlik duvarını iki noktada yıktılar. Asker var orada. Büyük bir maliyetle yapıyorlar. Bence Sağlık Bakanlığı da uzaktan izleyip utanıyordur yapılandan.

• Çünkü bu yapılan sahra hastanesi falan değil. Müdahale edemiyoruz. Gereken her yere başvurularımızı yaptık, hukuki mücadele de vereceğim. İstanbul’a ihanet ediliyor. Diyecekler ki zaten havalimanını kaldıracaktık. Bugünün konusu mu bu? Bir taşla iki kuş vuralım mı diyorsunuz? Sancaktepe’deki yer de sorunlu. Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş askeri bir alan. Bence ulaşımı alakasız bir noktada. Kendi yerel yönetimleri bile rahatsızlığını dile getirdi. Çok yanlış iki nokta. Hangi akılsız akıl devrede bilmiyorum.


Bize verselerdi İstanbul’da şu an maskesiz ev kalmazdı!

Maske dağıtımı ile ilgili İBB’ye bir engel var mı?

• Hayır, biz toplu taşıma noktalarında ücretsiz vermeye çalışıyoruz. Ama Türkiye’deki maske stoğunu bakanlık bloke etti, hepsini aldı. Biz şu anda dönem dönem maske bulamıyoruz.

• İSMEK ile 1 milyona yakın maske üretmek için çalışmalara başladık. Madem maskeyi stokladınız bunu PTT’den ilan ederek kargo ile vatandaşa ulaştırma büyük bir külfet. Niye en büyük aracınızı kullanmıyorsunuz? En büyük aracınız belediyeler. İstanbul’da bir büyükşehir belediyeniz, 39 da ilçe belediyeniz var.

• Yollayın bize, sahada vatandaşımıza dağıtalım. 1 haftadır 10 gündür başvuruda bulunmuş cevap alamamış milyonlarca vatandaşımız var. O gün bize verselerdi bugün İstanbul’da maskesiz ev kalmamıştı.

Yasak bitince 1 milyon kişi yola çıktı

Hafta sonu 2 günlük sokağa çıkma yasağının İstanbul’da olumlu ve olumsuz etkileri nasıl oldu?

• Zaten kötü başladı. O kötü atmosferin sağlık açısından nasıl zarar verdiğini zaman gösterecek. Umarım vermemiştir. Umarım kimseye bulaşmamıştır. Yüzbinlerce insan sokağa döküldü. Kadük bir iş oldu. Bugün öncesinde açıklanmış bir sokağa çıkma yasağı var hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşımıza duyuracağız. Bilim insanlarına göre 2 günlük sokağa çıkma yasağı sağlıklı bir çözüm değil.

• 2 gün sokağa çıkma yasağının sona erdiği pazartesi gününde neredeyse 1 milyon 100 bin civarında insan toplu taşıma araçlarını kullanarak yolculuk yaptı. Bir önceki pazartesiye göre yüzde 20 artış yaşandı. İstanbul gibi büyük şehirlere baktığımızda sıkı bir izolasyon ile sürecin yönetilebileceğini biliyoruz.

Partizanlık düşündüğümün çok ötesinde!

Muhalefet partisinden seçilmiş bir İBB başkanı olarak seçildiğinizde merkezi hükümetle sıkıntılar yaşayacağınızı düşünmüşsünüzdür. Şu an merkezi hükümet ve cumhurbaşkanı ile iletişiminiz tahmin ettiğinizden daha mı iyi, daha mı kötü?

• Benzer bir dönemi ilçemde yaşamış bir belediye başkanıyım. Bir gazeteye anlatılmayacak seviyede daha doğrusu seviyesizlikte olaylar yaşadım Beylikdüzü’nde. Ama ben iyi niyetle “konu İstanbul, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük şehri. Mutlaka bir noktada buluşuruz” diye düşünmüştüm.

• Siyasi çekişme her yerde var, her dönemde olmuştur. Ama mevzu bahis İstanbul olunca bir orta yol bulunur diye düşündüm. Ama seçim nasıl bir travma yarattıysa siyasi iktidarda her gün başka bir gündemde boğuşur hale geldik.

• Bazen İstanbul, bazen İstanbul’un etkisiyle bütün CHP’li belediyelere de yansımaları oluyor. Türkiyem adına üzülüyorum. Çünkü bir noktadan sonra herkes kamusal mücadelesini verebilmeli. Ülkeme, şehre nasıl fayda verebilirim diye düşünmeli. Yeni bir rejimin içindeyiz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin içinde atanmış bakanlar var.


• Atanmış bakanların aynı zamanda siyasi birer temsilci hatta onun da ötesinde siyasi söylemlerle iş yürütme çabası Türkiye için çok talihsiz bir dönem. Aslında düşündüğümün çok çok üstünde bir partizanlık dönemini yaşıyoruz. (Röportajın tamamı)

Astroloji: Karantina döneminde burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.