Erdoğan’dan bağış açıklaması: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bağış kampanyası açıklaması: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur, izinsiz yürütülemez. Muhalefetin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım.

Erdoğan dan bağış açıklaması: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur
VIDEO AŞAĞIDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bağış kampanyası açıklaması: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. İzinsiz yürütülemez.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle: 

Sosyal hareketliliği ne kadar azaltır sosyal mesafeyi ne kadar azaltırsak hastalığın yayılma hızını o derece çabuk kırarız. Milletimizden mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Bilim insanlarımızın tavsiye ettiği kurallara riayeti en süt düzeye çıkarmalıyız.


Her bir vatandaşımız kendini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Ümidimiz acımızdan büyüktür anlayışıyla bu ülkenin her bir ferdine sahip çıkmaya kararlıyız. Bu tür kampanyalarda toplanan meblağlar devlet olarak bizim verdiğimiz katkının yanında çok küçük bir yeri.

“Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur”

Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur. Bu bakımdan da bütün bu kampanyalar sadece devletimizin Cumhurbaşkanlığı makamının açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir. Bunları takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir.

Burada birçok belediyelerimiz valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olurlarsa işte o zaman bu devlet içinde devlet olma mantığıdır ki burada gücü dağıtmış oluruz. Buna da kimsenin hakkı yok yasalar da buna müsaade etmiyor.

“Muhalefetin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım”

Biz bugün bir olmayacaksak, bugün dayanışma içerisinde olmayacaksak, bugün hala siyasi mantıkla yaklaşacaksak iktidarmış ana muhalefetmiş diğerleriymiş böyle bir yaklaşım içine gireceksek biz ne zaman bir ve beraber olacağız?


Birçok spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonlarda devletin ülke genelinde yapmış olduğu yatırımlar atmış olduğumuz adımlar bunlar rakamlarla ifade edilmez. Onun için muhalefetin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım.

Bizler bütün hassasiyetimizle tüm hastanelerimizi devreye soktuk.

Aynı şekilde sınırlarımız içinde ve ötesinde ülkemizi hedef alan hain saldırılara karşı vatan savunması yapan tüm kahramanlarımıza da şükranlarımı iletiyorum. Gerek Irak’ın kuzeyinde gerek Barış Pınarı Harekâtında, gerek İdlib’de şifalar diliyorum. Devlet ve millet olarak tarihe altın harflerle yazılan bu fedakârlıkları asla unutmayacağız.

Sizler de bugün aldığınız bu talimatlar çerçevesinde illerimizde tüm ilçelerimizi hareketlendirmek suretiyle bunu her ilçede yaygınlaştırırsanız inanıyorum ki bizler en az hasarla bu süreci atlatmış oluruz.

Dünya artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme gidiyor. Bu yeni döneme ülkemize kazandırdığımız nitelikler sayesinde oldukça hazırlıklı giriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını inşallah hep birlikte tamamlayacağız.


Yapmamız gereken tek şey milletimizle aramızdaki gönül bağını güçlendirmektir. Dinlenmek haramdır. Siz il başkanlarımız bu mücadelenin serdarlarısınız. Sizlere çok büyük görevler düşüyor. İnşallah 7. olağan sürecimizi bu doğrultuda kendimizi ve enerjimizi yenilemenin milletimizle sıkı bağlar kurmanın bir neticesine dönüştüreceğiz.

Diyanet: Zekatların “ulusal düzeyde” kampanyaya bağışı caizdir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.