TBMM Başkanlığı 95 kiralık araca 31 milyon lira ödüyor!

TBMM Başkanlığı, 297 araçlık garajındaki 95 kiralık makam ve hizmet aracına 31 milyon TL ödüyor. Durumu gündeme getiren CHP’li Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Kamuda tasarruf devrinde bunu yaptılar. Tasarruf yapmasalar ne olurdu bilemiyorum” dedi.

TBMM Başkanlığı 95 kiralık araca 31 milyon lira ödüyor!

TBMM Başkanlığı 95 kiralık araca 31 milyon lira ödüyor!

TBMM Başkanlığı da tüm tasarruf söylemlerine karşın diğer kamu kurumları gibi araç kiralamaktan vazgeçmiyor.

Geçen yıla kadar 202 aracı bulunan TBMM Başkanlığı, 2019, 2020 ve 2021 yılları için kiraladığı 95 yeni makam ve hizmet aracına 31 milyon TL ödemeyi taahhüt etti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması istemiyle sunduğu yazılı soru önergesinde Meclis bünyesinde faaliyet gösteren kiralık araçların sayısını ve bunlar için yapılan ödeme tutarlarını sordu.

CHP’li Başarır’a yanıtı TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç verdi. Toplam 95 kiralık araç için 2019, 2020 ve 2021 yıllarına yönelik sözleşme imzalandığını bildiren Bilgiç, 66 kiralık makam aracı için 30 milyon 412 bin 848 TL ödemeyi taahhüt ettiklerini ifade etti.

Bilgiç, 10 sürücülü hizmet aracı için 358 bin TL, 7 sürücülü hizmet aracı için 54 bin TL ve 12 sürücüsüz hizmet aracı için de 315 bin TL ödeme yapıldığını da ifade etti.

“Kabul edilebilir değil”

CHP’li Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanlığı’ndan gelen yanıt üzerine BirGün’e yaptığı değerlendirmede, toplamda 31 milyon TL bedelle anlaşma yapıldığını, bunun 12 milyon TL’sinin ödemesinin tamamlandığını ifade etti.

Başarır, “Bu tutar, böylesine ekonomik sıkıntı içerisinde olduğumuz bir dönemde kabul edilebilir değil” dedi.

“Hoyrat harcamalardan vazgeçilmelidir”

Yurttaşların ekonomik darboğaza girmesi nedeniyle intihar yoluna bile başvurduğunu anımsatan Ali Mahir Başarır, “Vatandaşımızın geçimini sağlayamadığı, zor ayakta durduğu bir ekonomide kamunun yaptığı harcamaların anlaşılır, kabul edilebilir bir seviyede olması gerekmektedir. Meclis Başkanlığı araç kiralama alışkanlığından ve bu gibi hoyrat harcamalardan vazgeçmelidir” diye konuştu.

Ekonomik güven endeksi tarihin en düşük seviyesinde!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.