Güncel haberler

En güncel ve ilginç haberler, son dakika güncel haberler için, https://www.haber365.com.tr/ linkini takip edebilirsiniz.

Koronafobi ile baş etmenin 7 püf noktası nedir? corona phobia

Ülke ve dünya gündeminde bulunan en son ve güncel haberlerin yer aldığı, Türkiye’nin kaliteli ve profesyonel hizmet veren haber sitesi; ekonomi, spor, magazin, sağlık, teknoloji haberleriyle, ülke ve dünya gündeminin nabzını yokluyor.

İlgilendiğiniz dünya ya da ülke gündemini ilgilendiren en son haberleri bulacağınız haber sitesi, profesyonel çalışan ekibiyle, kaliteli haber ilkesinden ayrılmadan haberleri sunmaktadır.


Haber365 ekibi içinde kalemi güçlü yazarların da köşe yazılarını takip edebileceğiniz haber sitesinde, gündemdeki en son haberleri, en ilginç ve çarpıcı haberleri, anlık takip edebileceğiniz son dakika haberleriyle isterseniz mobil cihaz ve telefonlarınızdan isterseniz evde kalınması gereken bu günlerde evinizin rahatında bilgisayar üzerinden takip edebilirsiniz.

Covid-19 salgını ile yurt dışından getirilen Türk vatandaşları

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını, ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Her geçen gün dünya üzerinde ve ülkemizde vaka sayılarının bir çoğalıp bir azaldığı salgında Haber365, son dakika coronavirüs güncel haberler ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Haber365 ekibinin yaptığı habere göre; covid-19 salgını, yurt içinde başarılı şekilde yönetilmekte ve Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ve salgın sebebiyle dönüş yapamayan vatandaşlarımıza sahip çıktı ve Kuveyt’ten 349 Türk vatandaşını geri getirdi.

Ülkemizde sıkı şekilde yerine getirilen sokağa çıkma yasağı ve 14 gün kontrol altında tutma çalışmalarının titizlikle devam ettirildiği bu günlerde, Türkiye’ye getirilen 349 Türk vatandaşından 99 kişi Çanakkale’de, 14 günlük karantina süresi için hazırlanan öğrenci yurduna yerleştirildi. Taramaları gerçekleştirilen 99 Türk vatandaşı, kara yoluyla Çanakkale’ye gönderildi.

Taramaları başarıyla gerçekleştirilen 99 Türk vatandaşının, valiz ve kişisel eşyaları da dezenfekte edildikten sonra, AFAD ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerinin kontrolü altında, kendileri için hazırlanmış olan yurda giriş yaptı. AFAD ve polis güçleri de vatandaşların kontrollü girişleri sırasında güvenlik önlemlerini almayı ihmal etmedi.


Diğer yandan Suudi Arabistan’dan covid-19 tehlikesi dolayısıyla 167 kişi yetişkin ve 1 bebek olmak üzere toplamda 168 Türk vatandaşı daha THY ile Çardak Havaalanı’na getirilerek, polis kontrolünde, kent merkezine götürüldü. Pamukkale ilçesi Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan İbn-i Haldun Yurdu’na polis güçlerinin güvenlik önlemleri altında giren Türk vatandaşları, 14 günlük karantina gününü doldurmak için gün sayıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Coronavirüs aşı çalışmalarına tam destek

Ülkemizdeki sıkı coronavirüs tedbirlerinin yanında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da yürütülen coronavirüs aşı üretim çalışmalarına tam destek verdiği şu günlerde, Haber365 güncel haberler servisi, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin konuyla ilgili açıklamalarını da yakın takibe aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli; Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün TÜBİTAK iş birliğiyle organize edilen ve coronavirüse karşı aşı üretim çalışmalarına, bakanlık olarak dahil olduklarını ve çalışmaların içinde enstitünün de bulunmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Bakan Pakdemirli’nin yazılı verdiği açıklamada, Çin’de meydana gelen ve tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınıyla mücadelede, gerekli tüm faaliyetlerin devam ettiğini söylerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesindeki çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Bakan Pakdemirli, coronavirüs ile ciddi bir savaşa girişildiğini ifadelerine eklerken, bilim insanlarımızın, uzmanlarımızın aşı geliştirme konusundaki yeteneklerine güvendiğini ve bu üretim aşamasında Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün de yapılan çalışmaların içinde olmasının gururlandırdığını ifade ederek, bakanlık olarak tüm araştırmacıların yanında olduklarını da ifadelerine ekledi.


Aşı geliştirme konusunda daha önce çalışmaları olan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş ile iletişime geçilerek, iki veteriner fakültesi ve iki tıp fakültesinin, özel sektör firmasıyla ortaklaşa başlattığı aşı projesinin TÜBİTAK’a sunularak 1 milyon 650bin Türk lirasına mal olacak bir bütçeyle yürütülmesinin de kabul edildiği ifadelere eklendi.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.