Palo Santo tütsüsünün gizemi: Güney Amerika’da yetişen mistik ağaç

Palo Santo, Güney Amerika’da yetişen, mistik bir ağaç olarak bilinir ve İspanyolca “Kutsal Ağaç” anlamına gelmektedir. Turunçgil ailesinden olan bu ağaçta çam, nane ve limon notalarını hissetmek mümkündür.

Palo Santo tütsüsünün gizemi: Güney Amerika'da yetişen mistik ağaç

Palo Santo tütsüsünün gizemi: Güney Amerika’da yetişen mistik ağaç

Geleneksel olarak Palo Santo tütsü olarak baş ağrısı, grip semptomları, depresyon ve kaygı bozukluklarının tedavisinde kullanılmakla beraber yağı ile yapılan masaj yapılarak da kullanılabilir. Ancak yaygın olarak tütsüsü tercih edilmektedir.


Palo Santo’nun genel olarak yakıldığında ortaya çıkan duman ile ortamdaki negatif enerjiyi aldığına ve kişiye sakinlik getirdiğine inanılır. Ayrıca özellikle yoga yapan birçok insan Palo Santo yaktığında kendini daha iyi hissettiğini belirtir ve meditasyon sırasında da bu tütsülerden sakinleşip dinginleşmek amacıyla kullanırlar.

palo santo ağacı

Peki bu ortamdaki ve bedendeki negatif enerjiyi götürüp kendimizi daha iyi hissetmemizi vaadeden Palo Santo nasıl kullanılır? Cevap çok basit.

Edindiğiniz Palo Santo’nun ucunu çakmak veya kibrit yardımıyla kontrollü bir şekilde yakıp 15-20 saniye yanmasına izin verin ve sonra yavaşça üfleyerek ucundaki ateşi söndürün. Sonrasında tütsünüz birkaç dakika boyunca tütmeye başlayacaktır. Tütsüyü evin içinde gezdirerek ortamın enerjisinin tazelenmesini sağlayabilirsiniz.

palo santo tütsü

Aklınıza bu nefis ağacın neslinin tükeniyor olma ihtimali geliyor olabilir, evet biz de bunu düşündük ve araştırdık. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Palo Santo’ya yönelik yaptığı araştırmaya göre, ağacın nesli tükenmemekte hatta “en az endişe verici olanlar” kategorisi altında yer almakta. Yine de her şeyde olduğu gibi kontrollü kullanmakta ve abartmamakta yarar olduğunu söylemeliyiz.


Karantinadan dolayı evlere kapanıldığı bu dönemde evinizin havasını değiştirmek ve hem hoş bir koku verip hem de enerjiyi düzenlemek için siz de bir tütsü yakabilirsiniz, herkese pozitif enerji dolu bir hafta diliyoruz!

Negatif enerjiden korunma ve temizleme yöntemleri neler?


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.