Barolar İstanbul Adalet Sarayları’nda protesto başlattı!

İstanbul Barosu’nun Ankara’da baro başkanlarının engellenmesine karşı yaptığı eylem çağrısı adliyelerde karşılık buldu. Çağlayan, Bakırköy ve Kartal Adliyelerinde protestolar başladı. Avukatlar Ankara Adliyesi’nde de eylem gerçekleştirdi.

barolar İstanbul Adalet Sarayı

Barolar İstanbul Adalet Sarayları’nda protesto başlattı!

Dün Ankara’ya ulaşan baro başkanlarının yürümesine izin verilmemesi ve polisin sert müdahalesi üzerine İstanbul Barosu bugün saat 12.30 için tüm adliyelerde avukatları eyleme davet etmişti.


Baronun eylem çağrısı adliyelerde karşılık buldu. Barolar İstanbul Adalet Sarayları’nda protesto başlattı!

Kartal Adliyesi

Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda (Kartal Adliyesi) toplanan avukatlar, “Feyzioğlu istifa” sloglanları atarak yaşananları protesto etti.

Kartal Adalet Sarayı’ndan protesto görüntüleri:

Bakırköy Adliyesi

Bakırköy Adliyesi’nde de avukatlar toplandı. Alkışlı protesto gerçekleştiren avukatlar, adliye içerisinde yürüyüş yaptı.

Bakırköy Adalet Sarayı’ndan protesto görüntüleri:

Çağlayan Adliyesi

Çağlayan Adliyesi ise geniş katılımlı bir eyleme sahne oldu. Toplanan avukatlar, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Çağlayan Adalet Sarayı’ndan protesto görüntüleri:

Ankara Barosu’ndan adliye içinde destek yürüyüşü

Ankara Barosuna üye avukatlar, baro başkanlarının ve avukatların yürüyüşünün engellenmesini protesto etti.

Avukatlar, Ankara Adliyesi içinde ‘Savunma susmadı susmayacak’ sloganları eşliğinde alkışlarla yürüdü.

İzmir Barosu avukatlarından destek

izmir barosu

27 saatlik bekleyişin ardından barikatlar kaldırıldı; baro başkanları Anıtkabir’e doğru yürüyor

İktidarın hazırladığı, baroların yapısını değiştirecek kanun değişikliğine karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü’nün ardından ulaştıkları Ankara’da 27 saat boyunca bekletilen başkanlar bakanlıkla yapılan görüşmenin ardından Anıtkabir’e doğru yürümeye başladı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun alınmayacağı belirtildi.


İktidarın Avukatlık Kanunu’nda yapacağı değişiklikle önünü açmayı planladığı çoklu baro ve nisbi seçim sistemine karşı baro başkanlarının Ankara’ya başlatığı yürüyüş dün şehir girişinde polisler tarafından engellendi. İçişleri Bakanlığı’yla yapılan görüşmenin ardından yürüyüşe devam edileceği bildirildi.

Sabah saatlerinde polis barikatları arasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin sabah gözaltına alındı. Baro başkanları “Başkan gelemedi, o yüzden onu yolladı. Niye almıyorsunuz” diye tepki gösterdi ancak yere düşürülen Şahin polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

Bu anları Twitter hesabından paylaşan Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, “Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı meslektaşımıza polislerin yaptığını herkes izlesin. Ankara’da kanun yok! Basın bile giremiyor buraya. Tüm meslektaşlarım, yurttaşlarımız yaysın bu utanç görüntülerini” dedi.

Bursa Barosu Başkanı: 40 başkana 400 polis

barolar yürüyüş polis

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, polislerin baro başkanlarına kimlik kontrolü yaptığını aktardı. Akşam belediye tarafından getirilen battaniye ve sandalyelerin alana sokulmadığını belirten Altun, “Oturmamız istenmedi, ıslanmamız ve üşümemiz istendi. Maske takıp takmadığımızı kontrol etmek için saat başı spotlar yakılarak ceza kesmek için polisler alana girdi. Ama bugün polislerin birçoğunda maske yok hatta amirleri hiç takmamış. Burada 3 kat bariyer, yaklaşık 24 tane polis otobüsü ve minibüsü toplam 30 40 başkan var 10 15 başkanımız arabalarında dinleniyorlar. 30 40 kişiye yaklaşık 400 polis, sizin takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

Antalya Barosu Başkanı: Zorluk yaratıp psikolojik baskıyı artırmaya çalışıyorlar

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da günün zor geçeceğini belirterek, “Bizi ablukaya aldılar. Giriş çıkışlarda bile kimlik kontrolü yapmaya başladılar. Nere kadar gidecek bu bilemiyorum. 24 saatten beri fiili gözaltı yapıyorlar. Yüzlerce kez suç işlediler. Burada kimlerin olduğu belli, izole edilmiş biçimdeyiz. Bizi burada düşman ceza hukuku gibi esir almış durumdalar. Fiilen zorluk yaratıp psikolojik baskıyı daha da artırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Adana Barosu Başkanı: Hukuksuzluk devam ederse tepkimiz daha kitlesel hale gelecek

BirGün’de yer alan habere göre Adana Barosu Başkanı Veli Küçük yürüyüşün anayasaya aykırı olarak engellendiğini belirterek, “Şu an tecrit edilmiş ve fiilen gözaltına alınmış durumdayız. Demokrasimiz adına vahim, üzücü, karanlık bir tablo. Kararlılığımız devam ediyor. Eğer bu hukuksuzluk devam ederse Türkiye’nin her ilinden gelen meslektaşlarımızla, bu hukuka uygun, şiddete dönüşmeyen tepkimiz daha kitlesel hale gelerek, büyüyerek devam edecek. Bizim isteğimiz baro başkanlarının buradan yürüyerek Ankara’ya giriş yaparak süreci devam ettirmek. İnanıyorum ki duyarlı, hassasiyet sahibi herkes bizi destekliyordur.” dedi.baroların yürüyüşü

Bilecek Barosu Başkanı: Etrafımı sarıp kollarımdan tutarak dışarı çıkarmaya çalıştılar

Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ise polis tarafından engellendiği anları şu şekilde anlattı:

“Başkanımızın rahatsızlığı nedeniyle baro başkanımızı ve avukatlarımız temsilen dün sabah buraya geldim. Dünden beri alandaydım. Bu sabah ilacımı içmek için arabamıza gittim. Tekrar alana girmek istediğimde kimlik sordular, baro başkanı olup olmadığımı sordular. Başkanvekili olduğumu ve avukatlık kanunları uyarınca başkanın tüm yetkilerine sahip olduğumu söyledim. İçeri almayacaklarını söylediler. Müdürleri de aynı tutumu sergiledi. Zor kullanmadan ya da gözaltına alınmadan içeri gireceğimi söyledim ve içeri doğru yöneldim. O sırada bana zor kullandılar, etrafımı sarıp kollarımdan tutarak dışarı çıkarmaya çalıştılar. Bu sırada yere de düştüm ama beni zorla dışarı çıkardılar. Olayı gören meslektaşlarımızın da müdahalesiyle durumu anlattık ondan sonra alana zorla dönebildim. Hukuku anlatmaya çalışıyoruz, zaten hukuksuzluk içindeyiz bunun düzelmesi için buradayız. Baro başkanları yalnızca baroları temsil eder, barolar da meslek örgütüdür. Biz mesleğimiz için buradayız. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz, sonuna kadar hukuki hakkımızı sürdüreceğiz.”

Mansur Yavaş alana geldi

mansur yavaş barolar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anakra’ya girişi engellenen ve polis ablukasında bekleyişi süren bar başkanlarını ziyarete gitti. Yavaş’ın talimatı ile dün avukatlara çadır ve yemek gönderilmişti. Ancak polisler çadırların kurulmasına ve yemeklerin verilmesine engel olmuştu.

Meral Akşener’den destek ziyareti

meral akşener

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısının ardından baro başkanlarına destek için alana giderek baro başkanları ile görüştü.

Baro başkanları Feyzioğlu’na sırtlarını döndü, alana almadı

Baro Başkanları, 27 saat sonra kendileriyle görüşmeye gelen Metin Feyzioğlu’nun içeri girmesini istemedi. Polisten, Metin Feyzioğlu’nun içeri girişi için barikatı açmamasını isteyen başkanlar, Feyzioğlu’na yönelik de, “Çok teşekkür ederiz, sayenizde oldu bunlar dedi. Feyzioğlu ise, “Benim sayemde olmadı ama birliğimizi bozduğunuz için olabilir” karşılığını verirken baro başkanları da “Birliğimizi siz bozdunuz dedi. Baro başkanları, tartışmanın devamında Feyzioğlu’na “Gölge etmeyin sayın Başkan” dedi.

Barikatların kaldırılmasının ardından yürüyüş tekrar başladı


Bakanlıkla yapılan görüşmenin ardından polis barikatları kaldırıldı. Baro başkanları Anıtkabir’e doğru yürüyüşe başladı. Baro başkanları polis ablukasında yürürken, basın mensupları da polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Metin Feyzioğlu 27 saat sonra yürüyüşe geldi: Barolar arkasını döndü!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.