Metin Feyzioğlu 27 saat sonra yürüyüşe geldi: Barolar arkasını döndü!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 27 saat sonra baro başkanlarının yürüyüşüne gitti. Baro başkanları Feyzioğlu’na arkasını döndü. Son dakika haberine göre polis barikatı kalkıyor, baroların Ankara’ya yürüyüşüne devam etmelerine izin verildi. Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmayacak.

Metin Feyzioğlu 27 saat sonra yürüyüşe geldi: Barolar arkasını döndü!

Metin Feyzioğlu 27 saat sonra yürüyüşe geldi: Baro başkanları arkasını döndü!

Metin Feyzioğlu baroları suçladı

Baro Başkanları, 27 saat sonra kendileriyle görüşmeye gelen Metin Feyzioğlu’nun içeri girmesini istemedi. Polisten, Metin Feyzioğlu’nun içeri girişi için barikatı açmamasını isteyen başkanlar, Feyzioğlu’na yönelik de, “Çok teşekkür ederiz, sayenizde oldu bunlar” dedi.


Feyzioğlu ise, “Benim sayemde olmadı ama birliğimizi bozduğunuz için olabilir” karşılığını verirken baro başkanları ise, “Birliğimizi siz bozdunuz dedi. Baro başkanları, tartışmanın devamında Feyzioğlu’na “Gölge etmeyin sayın Başkan” dedi.

Süleyman Soylu ile görüştüler: Polis barikatı açılıyor

Türkiye Barolar Birliği Eski Başkanı Önder Sav’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü duyuran Gazeteci Barış Yarkadaş, görüşmeden uzlaşma çıktığını açıkladı.


Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakere sonuç verdi. Avukatlar, 200 metre topluca yürüyecek. Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmayacak. 200 metre sonra ise araçlara binilerek Anıtkabir’e gidilecek. Polis, yürüyüşün gerçekleşmesi için biraz sonra çekilecek.” dedi.

Meral Akşener arabuluculuk yaptı

Baro başkanlarını ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başkanlara itidal çağrısı yapıp, “Kişisel girişimlerimle gereken çabaları göstereceğim” dedi. Genel Başkan, parti genel merkezine gelir gelmez yoğun bir telefon trafiği başlattı.

Baro başkanları Anıtkabir’e yürüyüş yapacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakereler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı. Buna göre polis çekilecek, baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek.


Daha sonra otobüslere binecek olan baro başkanları, Tandoğan’da inerek Anıtkabir’e yürüyecek. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fezioğlu’nun ise yürüyüş kortejine alınmayacağı bildirildi.

Video – Baro başkanları Metin Feyzioğlu’na arkasını döndü

Hangi banka ne kadar temel ihtiyaç kredisi veriyor? Başvuru nasıl yapılır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.