Milyonlarca genç işsizken Hamza Yerlikaya 4 maaş alacak!

Milyonlarca üniversite mezunu işsiz gezerken Hamza Yerlikaya, bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve sporcu şeref aylığının yanı sıra 4. maaşını Vakıfbank’tan alacak.

Milyonlarca genç işsizken Hamza Yerlikaya 4 maaş alacak!

Milyonlarca genç işsizken Hamza Yerlikaya 4 maaş alacak!

Salgın ve ekonomik kriz döneminde elindeki tek maaşını kaybeden işsiz sayısı giderek artarken AKP’nin eski milletvekili ve gözde isimlerinin 3-4 maaşlı kadrolara atanması kamuoyunda büyük tepki çekti.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliklerine atanması, kamu bankalarındaki ballı maaşları yeniden gündeme getirdi.

Kamu bankalarına yapılan son atamalara ekonomistlerden ve muhalefet partilerinden “Liyakat bu mudur, milyonlarca kişi işsiz gezerken, böyle atama mı olur” diye sert tepkiler geldi.

Vakıfbank yönetimine giren Hamza Yerlikaya, yeni göreviyle birlikte 4 ayrı yerden maaş alacak. AKP eski milletvekili olan Yerlikaya, emeklilikte yaşa takılmamış olsaydı milletvekili emeklisi aylığı da alıyor olacaktı.

Hamza Yerlikaya 4 maaş alacak

AKP’nin bazı eski bakan ve milletvekilleri geçen yıl sürpriz bir şekilde Ziraat, Halk ve Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyeliklerine getirilmişti. Bu yılın büyük sürprizi ise olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya oldu.

Hamza Yerlikaya’nın aldığı maaşlar ne kadar?

Önceki gün yapılan genel kurulun ardından Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı görevlerini yürütüyor. Kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine atananlardan kamu görevi olanlara 12 bin 530 lira, kamu görevi olmayanlara 22 bin 500 lira maaş ödeniyor.

Yerlikaya iki ayrı kamu görevinde bulunduğu için Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden 12 bin 530 TL maaş alacak. Yerlikaya’nın başdanışmanlık görevi nedeniyle ne kadar maaş aldığı kamuoyuna açıklanmadığı için bilinmiyor.

Bakan yardımcılığı makamından dolayı ise Yerlikaya yaklaşık 24 bin lira maaş alıyor. Milli güreşçi Yerlikaya, daha önce AKP’den bir dönem Sivas milletvekilliği de yaptı. 44 yaşında olan Yerlikaya, sigortalı olarak çalışmaya 1993 yılında başlamasına rağmen yaşa takıldığı için emekli olamadı.

Halkbank yönetimine giren ve halen RTÜK Başkanı olan Ebubekir Şahin, ayrıca Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyesi olduğu için Basın İlan’dan da huzur hakkı alıyor. Rizeli olan 46 yaşındaki Şahin, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu.


4 atama oldu

Hamza Yerlikaya‘nın dışında, AKP eski milletvekili eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ziraat Bankası, ekonomi yazarı Profesör Kerem Alkin ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yönetimine atandı. 2018 yılından bu yana Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği bulunan Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Cemil Ertem de Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Muharrem İnce: Faiz lobisini kündeye getirmek için atandı

CHP’li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmasına çok sert tepki gösterdi.

İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dış mihrakları, Londra merkezli karanlık operasyonları, faiz lobilerini kündeye getirmek için Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı güreşçi Hamza Yerlikaya atanmış. Hayırlı olsun. Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba: Milyonlarca parlak gencimiz iş bulamıyor. Lamı cimi yok. Bu sistem, bozuk sistem!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Twitter’dan karara sert sözlerle tepki gösterdi: “Saray’ın Başdanışmanı ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Vakıfbank YK üyesi de oldu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank YK üyeliğine atandı. Milyonlarca parlak, donanımlı gencimiz ise asgari ücretle çalışacak iş bile bulamıyor. Lamı cimi yok: Bu sistem, bozuk sistem!”

Engin Özkoç tam liste paylaştı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise bu kararı “Devleti, ARPALIK yapan Saray Sosyetesi” ifadeleriyle eleştirerek, birden fazla maaş alan AKP’li bürokrat ve eski vekillerin listesini paylaştı.

birden fazla maaş alan bürokratlar listesi

Tuncay Özkan: Yandaş kazansın yeter

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Hamza Yerlikaya’nın aynı anda hem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcılığı yaptığını ve spor bölümü mezunu olduğunu vurgulayarak; “Millet işsizlikten ve açlıktan kendini yakmış umurlarında mı? Yandaş kazansın yeter!” ifadelerini kullandı.

Ali Öztunç: Ekonomide dış güçler diye

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, “Erdoğan, Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine eski AKP vekili güreşçi Hamza Yerlikaya’yı atamış. Tek özelliği damat olan birini ekonomi bakanı, güreşçiyi banka yöneticisi yap sonra da ekonomide dış güçler diye ağla…battıkça batırıyorlar” sözlerine yer verdi.

Müsavat Dervişoğlu: Atanması yerinde değil, ancak sosyal linci hak etmiyor

İYİ Parti’de ise partinin İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’ndan atamayla ilgili bir değerlendirme geldi.


“Başında bulundukları kurumların iştiraklerinden ayrı ayrı maaş ve huzur hakkı alan öyle insanlar var ki, Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya’nın esamesi bile okunmaz” diyen Dervişoğlu, “Atamasını yerinde bulmamakla ve herkesin görüşlerine saygı duymakla birlikte, sosyal linçi hak etmediğine inanıyorum” paylaşımında bulundu.

Seçim anketi: AKP’nin puanı düşmeye devam ediyor, kararsızlar MHP’nin oyundan fazla!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.