Mansur Yavaş ‘sözleşmeli üreticilik’ projesini hayata geçirdi

Mansur Yavaş tarafından başlatılan, “Sözleşmeli Üreticilik” projesi kapsamında ilk hasat gerçekleşti. Belediyenin, sözleşmeli üreticiliğe geçen bin 15 çiftçiden satın aldığı nohutların, sosyal yardım alan ailelere dağıtılacağı bildirildi.

sözleşmeli üreticilik

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği, “Sözleşmeli Üreticilik” projesi kapsamında ilk hasat yapıldı.

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sözleşmeli üreticiliğe geçen bin 15 çiftçiden alım garantili ürettikleri nohutları satın almaya başladı. Çiftçilerden satın alınan nohutların sosyal yardım alan ailelere ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.


ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, “En büyük hayallerimden biri” dediği, “Sözleşmeli Üreticilik Modeli” Başkent’te hayata geçirdi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile imzaladıkları sözleşme kapsamında yüzde 90 hibe desteği ile nohut tohumlarını alan çiftçiler, kendi arazilerinde yetiştirdikleri nohutların ilk hasadını almanın mutluluğunu yaşadı.

Satın alma garantisi

Başkent’te besin zincirinin ve yerli üretimin devamlılığını da sağlamayı hedefleyen ABB’nin stratejik uygulamaları arasında yer alan sözleşmeli üreticilik modelinin özellikle pandemi sürecinde daha da önem kazandığına vurgulayan ABB Başkanı Yavaş, projeye şu sözlerle dikkati çekti:

“Nallıhan’dan Beypazarı’na, Kızılcahamam’dan Çamlıderesi’ne, Kahramankazan’dan Çubuk’a, Kalecik’e, Haymana’ya, Bala’ya kadar ne kadar ilçemiz varsa sözleşmeli üreticilik yaptırmayı istiyoruz. Çiftçimize fidanını, fidesini biz vereceğiz. Satın alma garantisiyle de biz satın alacağız. Başkent için en büyük projem Ankaralıyı zengin etmek, işsizliği azaltmak.”


Sözleşmeli üreticilik hedefi 100 bin dekar

Ankara genelinde bin 15 çiftçinin ürettiği nohutları satın alma garantili sözleşme kapsamında teslim almaya başladıklarını ve bu ürünleri sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtacaklarını söyleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli, şu bilgileri verdi:

“Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatıyla 2020 tarım sezonunda sözleşmeli üretime başladık. Bu sene sadece nohut ekildi, önümüzdeki yıllarda ise dört beş ürün çeşidinde yine sözleşmeli üretim çalışmalarımız devam edecek.

Bu sene 20 bin dekar alanda üretim gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene ise 100 bin dekarlık alanda sözleşmeli üretim yapmayı planlıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerimize satın aldığımız bu ürünleri ücretsiz dağıtacağız.


Hedefimiz hem çiftçilerimizin hem de ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomisine katkı sağlayacak bu modeli Ankara’mızda daha da yaygınlaştırmak.”

MetroPoll seçim anketi: Kararsızlar ve protesto oranı yükseldi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.