Moody’s 13 bankanın kredi notu görünümünü negatife çevirdi!

Geçen hafta Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyesinin 5 kademe altına indiren Moody’s, 13 Türk bankasının da kredi notu görünümünü negatife çevirdi.

moodys banka kredi notu

Moody’s 13 bankanın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

Kredi dereceledirme kuruluşu Moody’s, geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu indirmesinin ardından dün de 13 Türk bankasının kredi ve diğer notlarını indirdi.


Moody’s dün akşam yayımladığı değerlendirmeye göre bankaların kredi notu görünümünü “negatif” olarak bıraktı.

Kuruluş 12 bankanın uzun vadeli döviz cinsi mevduat notunu, altı bankanın karşı taraf risk notunu ve bir bankanın uzun vadeli kredi notunu bir kademe indirdi.

Türkiye’deki hangi bankaların notu indirildi?

Kredi notu indirilen bankalar:

• Akbank

• Türk Ekonomi Bankası (TEB)

• Garanti Bankası

• Denizbank

• HSBC

• QNB Finansbank

• Ziraat Bankası


• Eximbank

• Alternatifbank

• Halk Bankası

• İş Bankası

• Vakıflar Bankası

• Yapı Kredi

Türkiye’nin kredi notunu indirmiş, en düşük tarihsel seviyeye gerilemişti!

moodys türkiye

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu “B1″den “B2″ye düşürmüş, not görünümünü ise “negatif” olarak teyit etmişti.

Reuters’ta yer alan habere göre, Moody’s’in açıklamasında Türkiye’nin dış kırılganlıklarının muhtemelen ödemeler dengesi krizine yol açabileceği ve mali tamponlarının aşınmakta olduğu kaydedilmişti.

Kurum tarafından yapılan açıklamada 4 Eylül itibarıyla altın dahil Merkez Bankası’nın toplam rezervlerinin bu yıl yüzde 40 azalarak 44.9 milyar dolar seviyesine indiği hatırlatılmış ve jeopolitik risklerin de not indiriminde etkisi olduğu vurgulanmıştı.

Yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altındaki bu not, 2001 krizi dönemi dahil Türkiye tarihinin en kötü kredi notu oldu. Bu seviyede Türkiye ile birlikte Uganda ve Tanzanya gibi ülkeler bulunuyor.

moodys ülkelerErdoğan “kıymetiharbiyesi yok” demişti


Moody’s Türkiye’nin kredi notunu geçen cuma günü yatırım yapılabilir seviyenin beş basamak altı olan B2’ye indirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Moody’s’in bu hamlesi sonrası, ‘Puanlamalarınızın kıymet-i harbiyesi yok’ açıklamasında bulunmuştu.

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu düşürdü: En düşük seviye!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.