İzmir’de deprem sonrası AFAD’dan çok kritik uyarı!

İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD’dan çok kritik bir uyarı geldi. Peş peşe artçı sarsıntıların yaşandığı bölgede hasarlı binalar mevcut. AFAD bu binalara kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Tunç Soyer, “Bayraklı’da 20 bina için yıkım ihbarı aldık” açıklaması yaptı.

izmir bayraklı afad deprem

İzmir’de deprem sonrası AFAD’dan çok kritik uyarı!

AFAD İstanbul, İzmir, Çanakkale, Denizli ve Bursa’da da hissedilen bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Birçok ilde hissedilen depremin merkezüssü Ege Denizi olarak açıklandı. AFAD depremin şiddetini 6.6 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise 6.8 olarak duyurdu.


AFAD: Telefon aramalarını kullanmayın

AFAD ayrıca internet araması, SMS ile iletişim kurulmasını telefon aramalarını kullanmamasını uyardı.

İzmir’deki depremde yıkılan binalar var. Enkaz altına kalanlar var.

Kandilli Rasathanesi: Deprem 6.8 büyüklüğünde 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Ege Denizi olarak duyururken depremin şiddetini 6.8 olarak açıkladı.

AFAD 6,6 olarak duyurdu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin şiddetini 6.6 olarak açıklarken depremin merkezüssünü Ege Denizi olarak belirtti.

Amerikan USGS: 7 büyüklüğünde

Amerikan Ulusal Jeoloji Araştırma Merkezi, depremin büyüklüğünü 7,0 olarak duyurdu.


Tunç Soyer: Bayraklı’da 20 bina için yıkım ihbarı aldık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bornova Bayraklı bölgesinde yıkılan binalarımız var. Can kayıpları olabilir ama henüz net bir bilgi yok. 20’ye yakın binada yıkım ihbarı aldık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında “İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik” dedi.

İzmir’de yıkılan binalar var

İzmir Bornova’da bir bina şiddetli deprem sonrasında yıkıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi yönlendirildi.

Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Buca’da da yıkılan binalar olduğu bilgisi geliyor.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bazı vatandaşlar enkaz altından kurtarıldı.


Son görüntüler:

İzmir Bornova ve Bayraklı’da çöken binalar, enkaz altında vatandaşlar var


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.