Tutuklama talep edilen 51 Boğaziçi öğrencisinin tamamı serbest bırakıldı

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınanlar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklama talep edilen 51 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin tamamı serbest bırakıldı.

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 30 kişiye tutuklama, 12 kişiye ev hapsi istendi

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 51 şüpheliden 30’u tutuklama, 12’si ev hapsi, 9’u ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü ve çevresinde 1 Şubat Pazartesi günü gerekleştirilen yasa dışı gösterilerde rektörlük binasını kuşatan ve rektörlük çalışanlarının dışarı çıkmasını engelledigi için ‘kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı kanuna (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu) muhalefet etmek’ suçlarından gözaltına alınan 51 kişi hakkında yürütülen soruşturmada ise elde edilen deliller doğrultusunda 30 şüpheli tutuklama, 12 şüpheli konutu terketmeme şeklindeki adli kontrol, 9 şüpheli ise yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevkedilmişlerdir.”

Gençlerin avukatı, tüm milletvekilleri ve avukatları Çağlayan Adliyesine çağırdı

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan gençlerin avukatlığını gönüllü olarak üstlenen Av. Ali Gül, Twitter’dan yaptığı paylaşımda; “Tüm milletvekilleri ve avukatları, bu çocuklara yapılan zulme karşpı çıkmak için Çağlayan Adliyesine davet ediyoruz. Hiçbir suçu olmayan kardeşlerimize bunun yapılmasına müsaade edemezsiniz. Kalkın gelin” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi öğrencileri yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Boğaziçi öğrencileri yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Çağlayan Adliyesi’ndeki 1. ve 6. Sulh Ceza hakimlikleri, “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu’na muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kişiyi çalışma imkanından yoksun bırakmak ve kamu malına zarar vermek” iddiasıyla tutuklama talep edilen 30 kişinin tamamını serbest bıraktı.


Öğrenciler için haftada 1 imza ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörlük binasının bulunduğu ve öğrencilerin bir aydır protesto için çeşitli etkinlikler düzenlediği Güney Kampüs’e polis girmiş, 159 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 108’i polis sorgularının ardından serbest bırakılırken, 51 öğrencinin gözaltı süresi uzatılmıştı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’deki sorgularının tamamlanmasının ardından dün Çağlayan Adliyesi’ne getirilen 51 öğrenciden 30’u adli kontrolle serbest bırakılırken, haklarında ev hapsi istenen 12 öğrenci de adli kontrolle serbest bırakıldı. Toplamda 42 öğrenci için adli kontrol kararı verilirken, 9 öğrenciye de yurt dışı yasağı konuldu.

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu: İstifa etmeyi asla düşünmüyorum!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.