Meteoroloji son verileri paylaştı: İstanbul’a kar yağışı geliyor!

Meteoroloji, kar yağışının İstanbul’u etkisi altında alacağını duyurdu. Hava sıcaklıkları 11 Şubat Perşembe günü gece saatlerinden itibaren hızlıca düşecek. İşte son paylaşılan veriler…

Meteoroloji meteoroloji İstanbul kar yağışı

Yapılan tahminlere göre İstanbul’da hava sıcaklıkları önümüzdeki Perşembe gecesinden itibaren 10 derece birden düşecek. Kar yağışı İstanbul’a 13 Şubat Cumartesi akşamı batı ilçelerinden giriş yapacak. Kar yağışının 14-15 Şubat (Pazar-Pazartesi) günlerinde etkisini artıracak.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması ile vatandaşları bugün beklenen fırtınaya karşı da uyardı.


Yapılan açıklamada, “Marmara Denizi’nde rüzgârın; bugün öğle saatlerinden sonra, güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın; Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da beklenen 7 günlük hava durumu

• 9 Şubat Salı Parçalı bulutlu 11-17 derece

• 10 Şubat Çarşamba yağmurlu 10-17 derece

• 11 Şubat Perşembe bulutlu 9-18 derece

• 12 Şubat Cuma yağmurlu 8-9 derece

• 13 Şubat Cumartesi bulutlu 3-5 derece

• 14 Şubat Pazar kar yağışlı 1-3 derece


• 15 Şubat Pazartesi kar yağışlı 1-3 derece

Kar yağışı nerelerde etkili olacak? Kaç gün sürecek?

kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için paylaştığı şu anki verilerine göre 12 Şubat Cuma günü 8 derece dolaylarında ve yağmurlu bir hava olması bekleniyor. 13 Şubat Cumartesi günü hava sıcaklığı ortalaması 3 dereceye inecek; çok bulutlu bir hava olacak. Yer yer yüksek yerlerde kar yağışı ve şehrin genelinde hafif kar yağışı olması bekleniyor.

14 Şubat Pazar günü ise Marmara Bölgesi’nin yüksek bölgelerinde ve yurdun iç kesimlerinde hafif kar yağışı görülecek. 15 Şubat Pazartesi ve 16 Şubat Salı günü kar yağışının yoğun olması bekleniyor.

Bazı projeksiyonlara göre kar yağışının 22 Şubat’a kadar aralıklarla devam etmesi, kar örtüsünün kalkmayacağı tahmin ediliyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü, henüz İstanbul veya Marmara Bölgesi için kar yağışı uyarısı yapmadı. Kar yağışlı hava durumunun önümüzdeki günlerde netleşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son güncel uyarılar:

Kıyı Ege ve Trakya’da yerel kuvvetli yağışlara dikkat!

Akşam saatlerinde Kıyı Ege’de ve Trakya’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Aydın’ın kıyı ilçeleri, Muğla, Balıkesir’in batı kıyıları, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar/fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Karadeniz’de fırtına bekleniyor!

Batı Karadeniz’de rüzgarın; bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren, batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara Denizi’nde fırtına bekleniyor!


Marmara Deniz’inde rüzgarın; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra, güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın; Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Astroloji: 8 – 14 Şubat 2021 haftalık burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.