AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks araçları paylaşıldı

Uyuşturucu kullandığı görüntüleri gündeme oturan AKP’li ‘büro personeli’ Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks araçları paylaşıldı.

kürşat ayvatoğlu lüks araçları

CHP’li Gürsel Tekin, AKP’de büro personeli olduğu açıklanan ve otomobilde uyuşturucu kullanırken görüntüleri ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu‘nun satışa çıkardığı otomobillerin listesini paylaştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı olduğu iddia edilen ancak Dağ’ın bunu reddederek “Genel Merkez’de büro personeli” olduğunu söylediği Kürşat Ayvatoğlu’nun otomobilinde uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerine bir yorum da CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den geldi.


Gürsel Tekin, Kürşat Ayvatoğlu’nun satışa çıkardığı lüks otomobillerin listesini “Asgari ücret AKP genel merkez büro personeli maaşı olsun” notuyla paylaştı.

Söz konusu listede 165.000 liralık ‘Volkswagen Golf 1.2 TSI Comfortline’, 670.000 liralık ‘Land Rover Range Rover Sport 3.0 SDV6’ ve 940.000 liralık ‘Porsche Cayenne 3.0 Diesel’ marka araçlar yer alıyor.

kürşat ayvatoğlu lüks araçları

Söz konusu listenin sosyal medyaya konuşulmaya başlanmasının ardından Ayvatoğlu’na ait hesapta yer alan araç ilanları satış sitesinden kaldırıldı.

Ne olmuştu?

AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks araçta kokain olduğu tahmin edilen uyuşturucu maddeyi kullanırken çekilen görüntüleri Türkiye’nin gündemine oturdu. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı Muhammed Doğan, Kürşat Ayvatoğlu’nun iddia edildiği gibi Hamza Dağ’ın danışmanı olmadığını açıkladı. Ancak Ayvatoğlu’nun bir gün önce Hamza Dağ ile çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. Ayvatoğlu, gelişmeler üzerine gözaltına alındı.

Hamza Dağ’ın yanında fotoğrafları ortaya çıktı: Danışman değil, büro personeliymiş

Ancak iddiaların reddedilmesine rağmen Kürşat Ayvatoğlu’nun, dün Hamza Dağ’ın yanında bulunduğunu gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

hamza dağ kürşat ayvatoğlu

AKP AR-GE ve Eğitim Başkanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dün AKP genel merkezinde düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Mustafa Şen’e devretti.


Hamza Dağ’ın 25 Mart 2021 tarihli resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kürşat Ayvatoğlu hemen arkasında görünüyor.

Fotoğrafın yakınlaştılmış hali:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekilen fotoğrafı:

ayvatoğlu erdoğan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı:

Gözaltına alındı

Lüks bir araç içinde uyuşturucu kullandığı görüntülenen ve AKP Genel Merkezi’nde özel kalem görevlisi olduğu belirtilen Kürşat Ayvatoğlu gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Bazı sosyla medya hesaplarında bir şahsın araç içinde uyuşturucu-uyarıcı madde kullanırken çekilmiş görüntülerinin tespit edilmesi üzerine; olayı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K. A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Hamza Dağ’dan açıklama geldi: İş akdi feshedildi

Hamza Dağ ise, Kürşat Ayvatoğlu hakkında ilk açıklamasını görüntülerin ortaya çıkmasından saatler sonra yaptı.


“Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir” diyen Hamza Dağ, “Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (Kaynak: T24)

Video – Lüks araçta uyuşturucu kullanırken görüntülenen AKP’li Kürşat Ayvatoğlu gözaltına alındı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.