Metropoll’den İstanbul Sözleşmesi anketi: Çarpıcı sonuçlar!

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin İstanbul Sözleşmesi anketi sonuçları yayınlandı. Buna göre katılımcıların yüzde 26,7’si Onaylıyorum derken yüzde 52,3’ü Onaylamıyorum yanıtını verdi.

İstanbul Sözleşmesi anketi

İstanbul Sözleşmesi anketi: MetroPOLL Araştırma Şirketi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararıyla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını yayınladı.

Şirketin resmi Twitter hesabında paylaşılana göre katılımcılara “Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararını onaylıyor musunuz?” diye soruldu. Buna “Onaylıyorum” yanıtını verenlerin oranı yüzde 26.7’yken, “Onaylamıyorum” diyenlerin oranının yüzde 52.3 olduğu görüldü.


“Kararsızım” diyenlerin oranı yüzde 3.3, “İstanbul Sözleşmesi’nden haberim yok” yanıtını verenlerin oranı yüzde 7.5, fikri veya cevabı olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 10.2 olarak belirlendi.

Şirket, cevapların 24 Haziran 2018’deki milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımını da aktardı. Araştırmaya katılan AKP seçmenlerinin yüzde 47.4’ü, MHP seçmenlerinin de yüzde 44.4’ü bu kararı onayladığını söyledi.

İstanbul Sözleşmesi anketi:

istanbul sözleşmesi anketi

CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenleri arasında bu kararı onayların oranı sırasıyla yüzde 5.9, yüzde 7.8, yüzde 5.4 olarak belirlenirken, Saadet Partisi seçmenlerinde bu yüzde 18.8 oldu.


Sözleşmeden çekilme kararını onaylamayan Saadet Partililerin oranının yüzde 81.3 çıkması dikkat çekti. Saadet Partisi sözleşmenin feshi için kampanya yürütüyordu.

Anket: Halkın yarısından fazlası, muhalefet partilerinin iktidara karşı alternatif çözüm önerileri sunamadığını düşünüyor


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.