Süleyman Soylu’dan Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in paylaştığı videolar sonrası gazeteci Hadi Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu. Soylu daha önce de Peker hakkında “hakaret ve iftira” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

soylu özışık peker

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Soylu’nun son suç duyurusunda, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında “hakaret”, “iftira” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” iddiaları yer alıyor.

Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, Sedat Peker hakkında daha önce suç duyurusunda bulunulduğu, “firari Peker’in işbirliğinde olduğu kişilerin tespit edilmesinin istendiği” hatırlatıldı.


“Peker’in 18 Mayıs’ta sosyal medya hesabından, başlatılan soruşturmaları sulandırma, kamuoyunda kendi lehine algı oluşturma çabasıyla Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin 2 video yayınladığı” söylenen dilekçede, şüphelinin görüntüleri, Soylu tarafından sözde aracı gönderildiği iddiasını ispatlamak için yayımladığını ifade ettiği bildirildi.

Soylu’nun avukatının sunduğu dilekçede, şunlara yer verildi:

“Ancak videonun içeriğinden müvekkilimin bu görüşmenin gerçekleştirildiğinden, görüşmede geçen olaylardan bilgisinin olmadığı çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Diğer yandan bu görüşme aslında şüphelilerin acizliğini, müvekkilime yönelik kumpaslarını da net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Müvekkilimin video içeriğinde kendisiyle görüşmeye geldiği iddia olunan Süleyman Özışık ile 20 Haziran 2020’den bu yana görüşmesi olmamıştır.

‘Özür beyanı suçtan kurtulması için yeterli sebep değildir’

“Hadi Özışık’tan da bu yönde bir talepte bulunmamıştır. Ancak buna rağmen videoda Hadi Özışık’ın müvekkilimin ismini, tanışıklığını kullandığı, video içeriğiyle ilgili yönlendirmeler yaptığı görülmektedir. Yine video içeriği incelendiğinde bu videoların önce bundan yararlanacak olan terör örgütleri mensuplarına, bunlarla iş birliği halinde olan bazı siyasilere ve firari şüpheliyle iş birliği halinde olan kişilere servis edildiği anlaşılmaktadır. İş bu dilekçenin hazırlanması sırasında şüpheli Hadi Özışık müvekkilimin bilgisinin olmadığını, müvekkilimin isminin kullanıldığını kabul eden bir özür beyanı yayımlamıştır. Ancak bu özür beyanı şüpheli hakkında iddia ettiğimiz suçtan kurtulması için yeterli bir sebep değildir.”

Suç duyurusu dilekçesinde, “şüpheliler hakkında gerçeğe aykırı iddialarda yer alan hakaret ve iftiralarla ilgili soruşturma yapılarak delillerin toplanması ve ceza davası açılması” talep edildi.

Süleyman Soylu özışık

Son tartışma nasıl başladı?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Salı günü Halk TV’de katıldığı bir programda, Özışık kardeşleri işaret ederek, iki ismin Bakan Soylu’nun mesajlarını organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanan Sedat Peker’e iletip iletmediğini sordu.

Bunun üzerine internethaber.com sitesinin kurucusu Hadi Özışık, programın sunucusu Fatih Ertürk’e attığı SMS’te “Görüşen şerefsizdir” diye yazdı.

Ardından da gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube programına katılan Hadi Özışık, “Sedat Peker’e ben Süleyman Soylu, senin için işte Berat Albayrak’ın videosunu yayınlama gibi bir ifade bir mesaj götürmüşsem ya da Süleyman Soylu bana böyle bir mesaj vermişse, ben şerefsizim haysiyetsizim. Benim ne Sedat Peker’le ne Süleyman Soylu’yla böyle bir konuda konuşmam olmadı. Asla ve kata. Süleyman Soylu’ya muhalefet et, yalanları üfür, millet de inansın” ifadelerini kullandı.

Peker Twitter’da iki video paylaştı

Sedat Peker ise bu gelişmenin ardından Twitter hesabından Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesine ait iki video yayımladı. Özışık kardeşlerin Soylu ile kendisi arasında aracılık yaptığı yönündeki iddiaları yalanladığını hatırlatan Peker, “‘Söyleyen şerefsizdir’ demişler. Ben kimseye hile yapmam ancak kendimi de rezil duruma düşürmem” dedi.

Peker’in yayımladığı ilk videoda Hadi Özışık’ın Soylu ile görüştüğünü ve o görüşmeye dair diyalogları anlattığı görülüyor. Hadi Özışık, “iki sevdiği dostu arasında arada kaldığını” söylüyor.


Yayımlanan ikinci videoda ise Hadi Özışık, Peker’in YouTube için çektiği videoda adının çıkarılmasını istiyor ve “Süleyman Bey’le görüşmeye giden Süleyman Özışık” diyor.

‘Süleyman Özışık ile geçen yıl Haziran ayında görüştüm’

Sosyal medyada gündem yaratan videoların ardından ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Salı akşamı Super Haber adlı internet sitesine verdiği demeçte, “Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Hakkındaki iddiaları reddeden Soylu, “Süleyman Özışık ile en son geçen yıl Haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı” dedi.

Hayatında Sedat Peker’le hiç tanışmadığını da aktaran Soylu şöyle devam etti: “PKK ile terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim.”

Hadi Özışık, Soylu’dan özür diledi

Yaşanan tartışmaların ardından Hadi Özışık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Süleyman Soylu’dan ve kamuoyundan özür diledi.

Peker’le iyi niyetle bir görüşme yaptığını anımsatan ve bu görüşmelerden Soylu’nun haberini olmadığını aktaran Hadi Özışık, “Sayın Soylu’nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır” dedi.

Sedat Peker hakkında suç duyurusu

sedat peker

Soylu, sosyal medya hesaplarından videolar yayımlayan Peker’in kendisiyle ilgili tüm iddialarının araştırılmasını istiyor.

Pazartesi günü Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunan Soylu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılğı’na verilen başvuru dilekçesinde, “Sedat Peker’in, FETÖ üyelerinin kullandığı ve yalanlanan bazı iddiaları dile getirmesi, videonun operasyonel amaçlarla yayımlatıldığını ortaya çıkaran önemli bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Dilekçede, “Uydurma senaryolara dayalı tüm hakaret ve iftiraları ile ilgili Sayın Başsavcılığınızca kapsamlı araştırma ve soruşturma yapılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Peker 16 Mayıs’ta yayımladığı beşinci videosunda İçişleri Bakanı Soylu’ya hitaben, “Her hafta canını bir kere yakacağım” demişti. 13 Mayıs’ta yayımladığı dördüncü videoda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili olarak, “Ben onu severim” dediğini ve kendisine koruma polisi verdiğini iddia etmişti.


Peker’e yanıt veren Soylu ise “Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum” demiş ve Peker’in iddialarını yargıya taşıyacağını söylemişti.

Sedat Peker, Hadi Özışık ile video kaydını paylaştı: Konu Süleyman Soylu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.