AKP’li Kenan Sofuoğlu: Vekilliğin bana faydası değil, zararı var

AKP’li Kenan Sofuoğlu: Vekilliğin bana faydası değil, zararı var. Meclis’e gidip gelirken aracımla 100 bin km yapıyorum. Bu kadar eleştiriyi hak ediyor muyum?

kenan Sofuoğlu

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Armağan Çağlayan’ın YouTube kanalındaki programına konuk oldu.

Programda AKP’den milletvekili olma sürecini anlatan Sofuoğlu, “aslında milletvekili olmak istemediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ricası üzerine vekilliğe aday olmayı kabul ettiğini “söyledi. Sofuoğlu, “Bir daha asla aday olmayacağım” diye konuştu.


“Paraşütle bir dünyanın içine girmiştim ve bu dünyanın bana uygun olmadığını ikinci gün anladım” diyen Sofuoğlu, kararından vazgeçmek istediğini Erdoğan’a söyleyeceğini açıkladı. Sofuoğlu, adaylık sürecindeyken vazgeçme isteğini eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile “Ben bu işi yapamayacağım ağabey. İzin isteyeceğim. Ne dersin bu duruma?” diyerek paylaştığında “Eğer onu üzmek istiyorsan böyle bir süreçte git söyle” cevabını aldığını belirterek “Şimdi ben bunu nasıl söyleyebilirim o saatten sonra. Söyleyemedim. Ok yaydan çıktı, seçim oldu ve ben milletvekili oldum. Bir şekilde idare edeceğim dedim” diye konuştu.

Sofuoğlu, programın devamında bir daha aday olmayacağını belirterek, “Kesinlikle bir daha aday olmayacağım. Seçim çalışmaları başladığında Sayın Cumhurbaşkanıma gideceğim ‘Ben milletvekilliğini beceremedim, bana göre değil’ diyeceğim ve müsaade isteyeceğim. Önümde güzel hayallerim ve projelerim var. Onları hayata geçireceğim” diye konuştu.

Kenan Sofuğlu’nun açıklamalarından bazıları şöyle:

İlk haftadan maaş bitiyor

• Üç ayda bir maaş alıyorum. Hepsi makbuzlu. İlk haftadan maaş bitiyor. Ona yardım. Buna yardım. Onun kira ödemesi, bunun kira ödemesi vs. derken maaş yetmiyor bile. Çünkü yardım için söz verdiğim insanlar var.


• Vekilliğin bana faydası değil, aksine maddi zararı var. Meclis’e gidip gelirken aracımla 100 bin km. yapıyorum. Bu kadar eleştiriyi hak ediyor muyum? Benim için ‘Meclis’e gelmiyor, gitmiyor’ diyen CHP’li Özgür Özel’i Allah’a havale ediyorum. Özel, konuşmaları, meclis içindeki hareketleri ile bazen takdir ettiğim çıkışları olan biriydi. Bir gün yanına gittim, “abi ben seni severim” dedim. “Biz de seni seviyoruz” dedi bana. Çıkmış arkamdan öyle hitaplarda bulundu ki… O gün çocuğum hastaydı. Kendisine bir şey söyleyemedim.

‘Emir erlerim’ paylaşımı

• ‘Emir erlerim’ mevzusuna da girmek isterim. İnsanlar hata yapar. Ben hayatım boyunca bir büyüğümün yanında ayak ayak üzerine atmış bir insan değilim. O gün yanlış hatırlamıyorsam bütçe çalışmaları olması lazım. O dönem sürekli meclisteyiz. Bunalmışım zaten oralarda fazla durunca bunalıyorum. Geldim odamda ayağımı uzattım. Kimse yok tek başımayım kahve içiyorum ve orada bizim benim danışmanım aynı zamanda da akrabam Semih var. Ben Semihi hiçbir zaman da bırakmadım o zaman öyle bir video izliyor.

• Ben resim çekip kendi kendi kendime resim çekiyorum. Semih ben de resme gireceğim öteki Levent abi ben de gireceğim dedi. Semih Emirlerim yaz dedi. Bir şaka olacağını düşündüm o anki aklınla ya insan hata yapar ya işte attım o arada bana bir telefon geldi ama bu konuyla alakalı değil. 5 dakika geçti aradan telefonu kapattığımda arayan arayana Kenan sen ne paylaşımı yaptın. Diyorlar. Hemen Instagram’a tekrar girdim girdim de ben ne yaptığımı anladım ve hemen sildim.

Milletvekili olduğumu unutmuşum

• Tabi siyasetin içinde olduğumuzu unutmuştum. Siyasetçi olduğumu bir milletvekili olduğumu unutmuşum. Hiç aklımın ucundan geçmiyor onu paylaşırken. Sildim ama iş işten geçmiş. Alan almış, paylaşan paylaşmış. Her zaman söylüyorum her yerde de söyledim burada insanlar hatalar yapabilir onu benim yaptığım hatalardan biri. Belki bir sebebi vardır belki yapmam gerekiyordu Allah’ım bir takdiri yani çok üzüldüm. O dönemde o dönemde açık söyleyeyim bir fırsattır bu işi bırakmak için. Milletvekilliğinden kurtulmak için süper bir fırsat. Cumhurbaşkanımız ile konuşmadım bu konuyu. Grup başkanımız Naci Bostancı’ya gittim. ‘Bir açıklama yapalım’ dedi. ‘Tamam abi siz ne diyorsanız yapayım ben’ dedim. Ben bir hata yaptım siyaseti bilen biri de değilim.

“Emir erlerim” tepkisi

• Danışmanım Semih, ‘Emir erlerim’ notu ile yaptığım bir paylaşım yüzünden tepki gördü, eleştirildi. Eleştiriler sonrası Semih istifa etmeye kalktı. Semih’e “sen istifa edersen, ben de istifa ederim” dedim… Cumhurbaşkanı Sakarya’da 3. sırada kimi aday gösterseydi o kişi milletvekili olacaktı. Bir koltuk da benim yüzünden zarar olmasın istedim. O koltuğu bırakıp gitmek ihanet olurdu. O yüzden ben de danışmanımla birlikte istifa etmedim.

Bırakma kararı: İnsanlar mutlu olacaksa buradan duysunlar


• Seçimlere zaten şurada 2 yıl kaldı. Seçim çalışmalarına bir yıl kaldı. Seçim çalışmaları yaklaştığında Cumhurbaşkanımıza gideceğim ve ‘efendim’ diyeceğim. ‘Lütfen bana müsaade edin ben bu işi beceremiyorum beceremedim’ diyeceğim. İnsanlar bunu duymakla mutlu olacaksa eğer eğer buradan da duysunlar. Ben milletvekilliğini beceremedim, beceremiyorum. Ben şimdi sevdiğim kişilerle uğraşacağım. Sporcu yetiştireceğim İnşallah. Türkiye’ye çok faydalı işler yapmaya devam edeceğim. Yaptım demiyorum yapmaya devam edeceğim. Çünkü geçmişi konuşmaya gerek yok. Ben önüme bakıyorum. İnşallah güzel hayallerim var. Güzel planlarım var İnşallah çok güzel şeyler yapmak gibi alt yapı çalışmalarım da var yapacağım.”

Video – Kenan Sofuoğlu: Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımıza ‘bana müsaade edin, bu işi beceremiyorum’ diyeceğim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.