Çocukları koruyacak yasaya ihtiyacımız var, daha fazla tehlikeye atacak değil!

Karaman’da tecavüze uğrayan çocukları hatırladınız mı? Çocuğu en başta koruması gereken Aile Bakanı’nın “Bir kereden bir şey olmaz” sözünü, aklandığında tebrik etmek için sıraya girenleri de hatırladınız mı? Eminim çoğunuz hatırlıyor fakat maalesef, sen ben hatırlamış bu hiçbir işe yaramıyor! Eğer yarasaydı tacizde, tecavüzde somut delil arama derdine düşmezlerdi!

çocukları koruyacak yasa

Çocukları koruyacak yasaya ihtiyacımız var, daha fazla tehlikeye atacak değil!

İzmir Bornova’da kendisini taciz eden erkekle mahkemede yüz yüze gelmeden önce, aşırı stresten kalp krizi geçiren Y.K.’yı hatırladınız mı? Daha iki gün evvel taşlara yaşadığı istismarı anlatan çocukları peki? Onları da unuttuysanız annesinin, annesinin erkek arkadaşlarının yaptığı istismarın resmini çizen kardeşleri hatırladınız mı? Karaman’da tecavüze uğrayan çocukları bildiniz mi? Çocuğu en başta koruması gereken Aile Bakanı’nın “Bir kereden bir şey olmaz” sözünü, aklandığında tebrik etmek için sıraya girenleri de hatırladınız mı?


Eminim çoğunuz hatırlıyor fakat maalesef, sen ben hatırlamış bu hiçbir işe yaramıyor! Eğer yarasaydı tacizde, tecavüzde somut delil arama derdine düşmezlerdi! Sapıkların ıslahı için çalışması gerekenlerin daha önce çocuğa bağırmayı öğretmelerini dinlemiştik. Ama bu kadarına pes! Bazen aynı dünyada yaşamadığımızı düşünüyorum.

Bir çocuk istismara uğrarken nasıl somut delil elde edecek yada somut elde edilene kadar göz mü yumulacak? Bir çocuğun illa istismar için tecavüze uğraması, şans eseri tecavüzcünün yakalanması ve sonra çocuğun üzerinde somut delil aranmasına mı gidilecek?


Mesela tacize uğrarsa bir çocuk ne olacak? “Bir kereden bir şey olmaz evladım” mı diyeceğiz yoksa somut delil oluşana kadar sabret mi? Yoksa her şeyi sapıktan bekleyip salak olmasını etrafta şahit olabilecek insanlar varken istismar etmesini mi umacağız?

Mesela bir çocuğun kendisine dokunulduğunda anormal tepki vermesi ve bunu çocuk psikoloğu ya da psikiyatristinin çözümlemesi somut delil değil mi? Bir çocuğun o yaşta hiç bilmemesi gereken şeyleri bilmesi somut delil değil mi?


Çok merak ediyorum bu yasa senelerini yaşadıklarını unutmak için terapilerde geçirecek çocuklar için mi yoksa “İnsan büyüttüğü meyvenin tadına bakmaz mı, hakim bey?” diyen sapık baba, “Senin g*tün bizim aile şerefimizden daha mı değerli?” diyen sapık amcanın çıkışını davul zurnayla karşılayan sapık amca, tarikatın ismi zedelenmesin diyen güruhu, cin çıkaran şarlatan için mi çıktı? Çocuk sadece ailenin değil yaşadığı toplumdur ve o toplum çocuklarını korumak zorundadır, sapıkları, suçluları, tecavüzcüleri değil!

Cinsel istismarda ‘somut delil’ şartı arayan düzenleme Meclis’te kabul edildi


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.