Kavurucu sıcaklık dalgası geliyor: İstanbul 42 dereceyi görecek!

Libya’dan aşırı sıcak hava dalgası geliyor. Meteoroloji’den aktarılan son dakika hava durumu raporuna göre İstanbul 42 dereceyi görecek, Batı’da sıcaklık 50 dereceye yaklaşacak.

sıcaklık

Hafta boyunca yurt genelinde sıcaklıklar artmaya devam edecek. Hafta sonuna doğru ise yüksek nemin de etkisiyle sıcaklıkların 8-10 derece artması bekleniyor.

15 Temmuz’dan itibaren yurt genelini etkisi altına alacak olan aşırı sıcaklarla birlikte bu yazın en sıcak günleri yaşanacak.


18 Temmuz’dan itibaren yurt genelinde kavurucu Libya sıcaklıkları etkili olacak. Karadeniz’de bile 40 derece görülecek.

İstanbul‘da 15 Temmuz perşembe günü sıcaklık 35 derecelere kadar çıkacak. İzmir ve Antalya‘da ise hava sıcaklığının 37’yi geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu İstanbul 42 dereceyi görecek, Batı kesimlerde sıcaklık 50 dereceye yaklaşacak

Hafta sonuna doğru ise yüksek nemin de etkisiyle sıcaklıkların 8-10 derece artması bekleniyor. İstanbul 42 dereceleri görecek. Batı kesimlerde ise sıcaklık 50 dereceye yaklaşacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.

Doğu Karadeniz’e kuvvetli sağanak uyarısı

Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Samsun çevreleri ve Van’ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Libya’dan aşırı sıcak hava dalgası geliyor

Libya’dan aşırı sıcak hava dalgası geliyor. 18 Temmuz’dan itibaren yurt genelinde kavurucu sıcaklar hakim olacak hatta sıcaklık rekorları kırılacak. Öyle ki Karadeniz’de bile termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor.


Meteoroloji hava sıcaklıklarının bugün de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 32
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 36
  • Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 35
  • Antalya: Az bulutlu ve açık 33
  • Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri gece saatlerinden itibaren il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
  • Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
  • Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Astroloji: 12 – 18 Temmuz 2021 haftalık burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.