AKP İstanbul İl Başkanlığı, Kılıçdaroğlu’nu etiketlediği tweeti sildi

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Twitter’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek yaptığı paylaşımı sildi. CHP sosyal medya hesabı, yapılan paylaşıma ve paylaşımın silinmesine tepki gösterdi.

Akp istanbul

Türkiye genelinde süren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına yardım için Katar’dan bir ekibin Türkiye’ye gelecek olmasını sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabını da etiketleyerek, “Katarlı itfaiyeciler Türkiye’de sınavsız yangın söndürecekmiş” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIM KISA SÜRE SONRA SİLİNDİ

Yapılan paylaşıma cevap veren CHP sosyal medya hesabı ise, “Ülke yandı, Ak Parti Kataristan savunmasında. Yitip giden canlardan, yanıp kavrulan memleketimizden utanın, beceriksizler” dedi.


Sosyal medyada tartışma konusu olan tweet, bir süre sonra silindi. Paylaşımın silinmesi üzerine bir tweet daha atan CHP sosyal medya hesabı, AK Parti İstanbul Başkanlığı’nı da etiketleyerek, “Neden sildiniz #Kataristan cengaverleri? Bakın paylaşıyoruz; ülkemiz yanarken, milletimiz sizin neyle uğraştığınızı görsün” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Katar arasında 2 Mart 2021’de Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü’nün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Katarlı öğrencilere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi ayrıcalığı tanınacağı ileri sürülmüştü.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız” demişti.

Fahrettin Altun: Sözde yardım kampanyası devletimizi aciz göstermek için başlatılmıştır


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.