Haluk Levent: Bir sponsor daha bulduk, yangın söndürme uçağı getireceğiz

Şarkıcı Haluk Levent yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere bir uçak temin edeceklerini Twitter hesabından açıkladı.

haluk levent

Türkiye 28 Temmuz’dan bu yana orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Muğla’da Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Seydikemer ve Milas’taki orman yangınları devam ederken, Hatay’ın Belen ilçesindeki yangın ile birlikte İzmir ve Antalya Kaş’taki yangın kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli son 11 günde 223 yangın meydana geldiğini açıkladı.

Haluk Levent: Bir sponsor daha bulduk, yangın söndürme uçağı getireceğiz

Türkiye’deki yangınları söndürme çalışmaları 12’inci gününe girdi. Son duruma göre ise Antalya’nın Kaş ilçesinde beş ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü. İzmir’de makilik alanda çıkan yangın yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.


Antalya’nın Manavgat ilçesinde söndürülen yangın sonrası kısa süreli yaşanan sağanak yağış soğutma çalışmalarına destek oldu. Bölgede yaşayanlar yağışı sevinçle karşıladı.

Muğla’da Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Seydikemer ve Milas’taki orman yangınları devam ediyor.  Hatay’ın Belen ilçesindeki yangın da kontrol altına alındı.

Ayrıca Antalya’daki orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşımlar yapan 66 kişi hakkında adli süreç başlatıldığı açıklandı.

Son 11 günde 223 yangın meydana geldiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli “Gece görüşlü helikopterler ile Muğla’daki yangınlarla mücadelemiz kesintisiz devam ediyor” bilgilendirmesinde bulundu.

Muğla Gökbel Dağları’ndaki yangın havadan görüntülendi

muğla gökbel

Muğla’nın Yatağan ilçesi kırsal Hacıveliler Mahallesi’nde başlayan orman yangını durdurulamıyor. Akşam saatlerinde rüzgarın da şiddeti ile yangın geniş bir alana yayılırken havadan drone ile görüntülendi.

Bakan Kurum: Vatandaşlarımızı bir an evvel yeni yuvalarına kavuşturmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Twitter’dan “Vatandaşlarımızı bir an evvel yeni yuvalarına kavuşturmak, daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlayabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” paylaşımını yaptı.

Kaş’ta beş ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü

Antalya’nın Kaş ilçesinde beş ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü.

Yayla Çavdır Mahallesi’nde beş ayrı noktada henüz belirlenemeyen nedenle aynı anda yangın başladı. Yangınları görenler, durumu itfaiyeye haber verdi.


Bölge sakinlerinin de söndürme çalışmasına destek verdiği yangınlara arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi.

Yangınların söndürülmesinin ardından ekipler soğutma çalışması yürütüyor.

Öte yandan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

İzmir’de makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Balıklıova Mahallesi Kocabük mevkisinde, İzmir-Karaburun kara yolu yakınında rüzgarın da etkisiyle genişleyen yangını kontrol altına almak için ekipler, havadan ve karadan müdahale etti.

Havanın kararmasıyla karadan müdahalenin sürdüğü yangın yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.

Elektrik hatlarından kaynaklandığı öne sürülen yangında yaklaşık 7 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Öte yandan Torbalı ilçesinde çıkan orman yangını da kısa sürede kontrol altına alındı.

Kuveyt, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye itfaiye ekibi gönderiyor

Kuveyt’in orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye bugün itfaiye ekibi göndereceği bildirildi.

Kuveyt İtfaiye Genel Kuvvetleri Başkanı Halid Mikrad, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak için 45 kişilik itfaiye ekibinin bugün Türkiye’ye gönderileceğini duyurdu.


Mikrad, benzer bir ekibin de orman yangınlarıyla mücadele için askeri uçakla Yunanistan’a gönderileceği bilgisini verdi.

Fatih Altaylı: İktidar kafası, canla başla çalışanları yangın yerlerinden uzaklaştırmaya çalışıyor, sanki oraların yanmasından mutlu olmuşlar gibi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.