Şahan Gökbakar’dan Marmaris yangını için yardım çağrısı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, yangın bölgesine giderek acil yardım çağrısında bulundu. Gökbakar, “Buraya acilen bir helikopter rica ediyoruz. Bu yangın şu anda kontrol altına alınabilecek seviyede ilerliyor.” dedi

Şahan Gökbakar

Video aşağıda – Şahan Gökbakar’dan Marmaris yangını için yardım çağrısı!

Türkiye’yi saran orman yangınları devam ediyor. Bugün Bodrum ve Hatay’da çıkan yeni yangınlardan sonra Marmaris’in bazı bölgeleri de alevlere teslim olmuş durumda. Marmaris’te bulunan Şahan Gökbakar da olay yerine giderek yardım çağrısında bulundu. Turgut Şelale bölgesinde çıkan yangının görüntülerini paylaşan ünlü komedyen, alevlerin daha da büyümeden müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.


Gökbakar, “Hepinize merhabalar şu anda Marmaris’te Turgut Şelale bölgesinin önündeyim. Burası şu anda yanıyor. Buranın arka tarafı Bayır Köyü. Bayır Köyü tamamen yanmış durumda. Herkes zor durumda. Şu anda burası Bayır Köyü’nden gelen yol. Arka tarafımız da şelale. Bu şelale iki üç gündür yanıyor ve buraya sadece dün öğleden sonra bir helikopter geldi ve yaklaşık 6-7 defa su döktü. Şu anda bu gördüğünüz tepeler, Turgut Şelale diye geçen tepe… Bakın şurada da gördüğünüz dumanlar da Turgut Köyü’ne giden bölüm. Bu dağ bu tepe arka tarafı tamamen yanmış durumda ve 2-3 gündür burada yoğun bir yangın var. Ve maalesef İçmeler, Armutalan tarafında çok büyük bir yangın olduğu için ilk müdahale hep o tarafa yapıldı ancak burada da müdahalenin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Özellikle ben ulaşabildiğim kontağım olan çeşitli yetkililerle bu konuyu iki gündür elimden geldiğince konuşmaya çalışıyorum. Sağ olsunlar çok yardımcı oluyorlar. Dediğim gibi dün buraya bir helikopter gönderildi. Öğleden sonra 5-6 defa buraları bir ıslattı. Şu anda buranın acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Şu anda tam helikopterle müdahale edilecek konumda burası. Buralara helikopterle su atılmadığı taktirde bu yangın buradan bu ağaçları da yakarak gelecek bu önümüzdeki bu yol Turgut Köyü’nden yani Marmaris tarafından gelip Selimiye Bozburun’a giden yol. Bu yolun üzerinden geçecek ve bu tepeleri de yakacak. Buraların arkasında da yerleşim alanları var. Benim de buraya uzak ama benim de bir yerleşim alanım var. Konu burada evlerden öte bu ormanların bu ağaçların yanmış olması. Buraya acilen bir helikopter rica ediyoruz. Bu yangın şu anda kontrol altına alınabilecek seviyede ilerliyor. Bakın görün kendi gözlerinizle de görün. Gösteriyorum size… Lütfen buraya da bir iki helikopter yollanırsa buradaki yangın kontrol altına alınabilir diye düşünüyorum. Sayın yetkililere de buradan sesleniyorum bizzat hepsinin burada olduğunu biliyorum, konuştum görüştüm. Hepsi Marmaris’teler, olay yerindeler. Buraya lütfen acil bir helikopter rica ediyoruz. Ben gelişmeler olursa bildireceğim. Biz iyiyiz. Bizimle ilgili bir sıkıntı yok ama burada çok fazla insan mağdur oldu. Onlara da elimizden geldiği kadar yardım edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çok sıcak ve bu kötü günler de geçer inşallah.” ifadelerini kullandı.


 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 


Şahan Gökbakar (@sahangokbakar)’in paylaştığı bir gönderi

Erdoğan, Marmaris’ten ayrılırken yol kenarında bekleyen vatandaşlara çay dağıtmaya devam etti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.