Yangın söndürme uçağı alamayan iktidar, taşıta doymuyor!

Yangın söndürme uçağı alamayan iktidar, taşıta doymuyor. Sadece 22 taşıt için 27.6 milyon TL para ödenmiş!

araç taşıt

Yangın söndürme uçağı alamayan iktidar, taşıta doymuyor. Dışişleri Bakanlığı’nın, yurtdışı teşkilatı için geçen yıl 22 taşıt alarak 27 milyon 666 bin 466 lira ödediği ortaya çıktı. Taşıtların 3’ü zırhlı otomobil, 8’i zırhlı jip, 2’si otomobil, 7’si arazi aracı, 2’si de minibüs.

Yıllardır yangın söndürme uçaklarına kaynak ayrılmadığı yurdun dört bir yanını saran orman yangınlarıyla bir kez daha anlaşılırken, iktidarın sıra taşıt ve makam araçlarına gelince kesenin ağzını açtığı ortaya çıktı. En son Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tasarruf tedbirleriyle birlikte bakanlıkların nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, Dışişleri Bakanlığı’nın geçen yılki taşıt bilançosu dudak uçuklattı.


3’ü zırhlı araç

Dışişleri Bakanlığı, yurtdışı teşkilatı için 2020’de 22 adet taşıt aldı. Bu taşıtlar için de 27 milyon 666 bin 466 lira ödendi. Alınan taşıtlar, 3’ü zırhlı otomobil, 8 zırhlı jip, 2 otomobil, 7 arazi aracı, 2 de minibüsten oluştu. Dışişleri’nin dış temsilciliklerinde envantere kayıtlı araç sayısı da bin 54’e yükseldi. Dışişleri Bakanlığı 2020 Faaliyet Raporu’nda, yurtdışı taşıtlarla ilgili şu bilgiler yer aldı:


– Bakanlık yurtdışı teşkilatı için 3 adet zırhlı binek otomobil, 8 adet zırhlı servis taşıtı (jip), 2 adet binek otomobil, 7 adet arazi binek (jip), 2 adet minibüs kotası verildi. Toplamda 22 adet taşıt 27 milyon 666 bin 466 TL bedelle satın alındı.

– 2020 yılı sonu itibarıyla dış temsilciliklerin envanterinde kayıtlı toplam taşıt sayısı bin 54 oldu. Bunların 203’ü binek, 3’ü kiralık binek, 172’si arazi binek (jip), 200’ü minibüs, 23’ü pikap, 62’si motosiklet, 197’si, zırhlı binek, 188’i zırhlı servis taşıtı (jip) ve 6’sı da diğer taşıtlardan oluştu.

Yurtiçinde de envanteri zengin


Dışişleri Bakanlığı sadece yurtdışında değil yurtiçinde de bonkör. Bakanlığın envanterinde 104 adet binek, 14 adet kiralık şoförlü binek, 2 adet zırhlı binek, 17 adet minibüs, 5 adet kamyonet, 2 adet panelvan kamyonet, 1 adet çift kabin kamyonet, 1 adet ambulans, 1 adet kamyon ve 5 adet otobüs olmak üzere toplam 152 adet taşıt bulunuyor. Kaynak: Ali Ekber Ertürk / SÖZCÜ

Türkiye’yi saran yangınlarla ilgili ilk rapor İstanbul Üniversitesi’nden: Havadan müdahale kaçınılmaz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.