İstanbul depremi için ayrılan devlet bütçesinin 800 bin lira olduğu ortaya çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun olası bir İstanbul depremine ilişkin verdiği soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanıt verdi: 2021 yılında 800 bin lira ayrıldı.

istanbul depremi bütçe

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, olası depremlerde kamu binalarının afet planı bulunup bulunmadığı ve olası İstanbul depremine karşı yapılan hazırlıklarla ilgili soru önergesine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un adına bakanlığın Strateji ve Geliştirme Başkanlığı yanıt verdi. Kamu binalarının envanterinin çıkarılması için akademik çalışmalara başlanıldığının belirtildiği yanıtta, şu açıklama yapıldı:

“Bina performansı analizi niteliğinde olmamakla birlikte kullanılan metot ile kamu yapılarının envanterlerinin çıkarılmakta ve risk önceliklendirilmesi yapılarak kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını amaçlayan metot doğrultusunda 81 ilimizde çalışmalara başlanılmıştır.”


“Bugün itibariyle 81 ilimizde veri toplama çalışmaları devam etmektedir” denilen yanıtta, deprem analizi yapılan kurumların talebi doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütüldüğü kaydedilerek, “Türkiye genelinde bugüne kadar toplam 3 bin 179 kamu binasında deprem dayanımlarının belirlenmesi ve gerektiğinde güçlendirme projelerinin hazırlaması çalışmaları bakanlığımız koordinasyonunda yapılmış olup, halen kurumlar tarafından talep edildiği taktirde bakanlığımızca bu çalışmalar yürütülmektedir” denildi.

Olası İstanbul depremi için ayrılan bütçe: 800 bin TL

Bakanlığın yanıtında Tanrıkulu’nun “İstanbul iline 2020 yılında bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? 2021 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?” sorusuna da yanıt verildi.


Yanıtta, İstanbul’da Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından Deprem Performans Analizi için 2020 yılında 210 bin 794 lira kaynak ayrıldığını ve bu kaynağın harcandığı, 2021 yılında güçlendirme çalışmaları için 800 bin lira kaynak ayrıldığı bildirildi.

Bakanlığın belediyelere araç yardımı: Yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.