Murat Muratoğlu: İktidar 1,5 ayda asgari ücretlinin cebinden 500 lira aldı!

Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu: Biri cebinden 50 lira alsa kıyameti koparırsın, iktidar son 1,5 ayda asgari ücretlinin cebinden 500 lira aldı.

asgari ücretli dolar

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, “Doları neden artırıyorlar? ” başlıklı yazısında kurun son 1,5 aydaki artışıyla asgari ücretlinin gelirinin 290 dolara indiğini, böylece maaşlarında 500 lira zarar ettiklerine dikkat çekti.

Murat Muratoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:


Her ortamın tek konusu dolar kuru… Nasıl olmasın? Bir ara 10 liraya vurdu. Hafif geri çekildi. Yine fırsat kolluyor yılanoğlu…

“341 dolar eden asgari ücret, 290 dolara indi!”

Birisi cebinden 50 lira alsa kıyamet koparır, kavga çıkartırsın… Haklısın! İktidar son 1.5 ayda “341 dolarlık” asgari ücreti “290 dolara” indirerek asgari ücretlinin cebinden bile “500 lira” aldı. Yanına kâr kaldı!

Türk Lirası’nın bu kadar hızlı değer kaybetmesinin arkasında bilinçli bir şekilde yapılan açıklamalar, aksiyonlar, kararlar var. Belli ki bunun olmasını istiyorlar.

Neye yarayacağını anlatmadan sen git saçma sapan bir kararla faizi 200 baz puan birden düşür. Pişkin pişkin çıkıp “Doların artmasının faiz ile ne alakası ver “ diye konuş…

Yetmez, üzerine daha da düşüreceğini söyle… Ama azıcıkmış… Çok değilmiş… Acıtmayacakmış!

Doları neden artırıyorlar?

Peki, nedir bu işin hikmeti? Türk halkının sahip olduğu kısa süreli hafızaya güvenmeleri… Zira zaten döviz kurunun belli bir seviyeden daha aşağı inmeyeceği belli…


Dolar kurunu öyle bir yukarı çıkar ki, uzun süre orada durabilecek hale gelsin. Hatta elde kalan üç-beş dolarla müdahale edince bile hafif aşağı çekilebilsin. (Yazının devamı)

Erdoğan: Şu an da her evde araba var, kapıcıda araba var


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.