50 yaşında 20’lerinde bir vücut: Jennifer Lopez’in gençlik sırrı diyeti

Jennifer Lopez, belirli ürünleri azaltmasına rağmen, besin gruplarını diyetinden çıkarmıyor. Daha spesifik olarak, diyeti taze ve organik gıdalara odaklanır ve işlenmiş gıdaları minimumda tutar. Bu sayede lezzet dolu bir yeme sistemine sahipken aynı zamanda formda bir vücudu da koruyabiliyor.

jennifer lopez diyeti

Jennifer Lopez, uzun zamandır doğru bir egzersiz ve yeme düzenine sahip olması sayesinde vücudunu oldukça genç ve güçlü tutmayı başarıyor. Bunun için öncelikle yaşamınızı değiştirmeyi öneriyor. İşte Jennifer Lopez’in “temiz beslenme” listesi ve günlük yaşam rutini…

Jennifer Lopez’in diyetinde olan besinler listesi:

  • Protein: Yumurta akı, beyaz et, hindi, tavuk göğsü, dana eti ve otla beslenmiş sığır eti gibi çoğunlukla yağsız protein kaynakları
  • Balık: Esas olarak somon ve levrek gibi omega-3 yağ asidi bakımından zengin balıklar
  • Sebzeler: Lahana ve ıspanak gibi yapraklı yeşillikler ve brokoli ve karnabahar gibi turpgillerden sebzeler
  • Karmaşık karbonhidratlar: Tatlı patates, esmer pirinç, kinoa, tatlı patates, yulaf ezmesi ve pirinç ekmeği
  • Tohumlar ve kuruyemişler: Günde bir avuç kuruyemiş (türleri belirtilmemiştir)
  • Süt ürünleri: Süzme yoğurt
  • Meyveler: Çoğunlukla çilek, yaban mersini ve ahududu gibi kırmızı meyveler
  • Sağlıklı yağlar: Sızma zeytinyağı
  • İçecekler: Su ve ara sıra kafeinsiz kahve

Jennifer Lopez’in kaçındığı yiyecekler:

J.Lo’nun tipik olarak kaçındığı şeylerin bir listesi:


  • İşlenmiş gıdalar: İşlenmiş etler , sosis veya salam gibi hızlı yiyecek, cips, kahvaltı gevrekleri ve snack bar
  • Bazı sebzeler: Çoğunlukla daha yüksek miktarlarda doğal olarak oluşan şekerler içeren havuç ve tatlı mısır
  • Gluten içeren yiyecekler: Ekmek, makarna ve diğer gluten açısından zengin yiyecekler (Bu, diyetin birincil yaklaşımı olmasa da, J.Lo bu yiyeceklerden kaçınıyor gibi görünüyor.)
  • Bazı içecekler: Kafeinli içecekler ve alkol

Tatlılar ve şekerler kaçınılması gereken yiyecekler listesine dahil edilmese de, Jennifer Lopez’in diyeti bunları düzenli olarak içermez. Bunun yerine, canı tatlı çektiğinde şekersiz ürünlere güveniyor. Bununla birlikte, diyet %100 kısıtlayıcı olmadığı için, arada bir, ölçülü olarak bir kurabiye veya dondurmadan hoşlanır.

POTANSİYEL FAYDALAR

jlo

Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir

Tam olarak bu diyet, kilo vermeye yönelik olmasa da Jennifer Lopez’in diyetini uygulamak kilo vermenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni çoğunlukla işlenmiş ve rafine gıdaları sınırlandırırken protein alımını vurgulamasıdır.

Yüksek proteinli diyetler iştahı ve vücut yağını azaltmaya yardımcı olur ve metabolizmanızı artırmanıza yardımcı olabilir. Örneğin; 25 erkekte yapılan bir araştırma, günlük enerjinin sırasıyla %50 ve %14’ünü proteinden sağlayan yüksek proteinli ve normal proteinli diyetlerin tokluk ve iştah düzenleyici hormonlar üzerindeki etkilerini karşılaştırdı.

jennifer lopez

Araştırmacılar, normal protein diyetine kıyasla yüksek proteinli diyetin iştah düzenleyici hormonları %116’ya kadar ve tokluk hissini %19’a kadar artırdığını buldular. Öte yandan, işlenmiş ve aşırı işlenmiş gıdaların yüksek alımı, artan obezite riski ile ilişkilidir. İşlenmiş gıdalar, minimum düzeyde işlenmiş gıdalara şeker, tuz ve yağ eklenmiş gıdalar olarak tanımlanır. Aşırı işlenmiş gıdalar, paketlenmiş ve önceden hazırlanmış dondurulmuş yemekler dahil olmak üzere çok bileşenli endüstriyel formülasyonlardır. 15.977 yetişkini kapsayan bir çalışma, özellikle kadınlarda aşırı işlenmiş gıdaların daha fazla alımını aşırı kiloya sebep olduğunu tespit etti.

Kronik hastalık riskini azaltabilir

Jennifer Lopez’in diyeti, kanser, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar (BOH) ile ilgili inflamatuar belirteçleri azaltabilir. Araştırmalar, sebzelere, özellikle yeşil yapraklı sebzelere, tam tahıllı tahıllara , meyvelere, balıklara ve zeytinyağına öncelik veren ve aşırı işlenmiş gıdalardan kaçınan beslenme düzenlerinin, artan BOH riskine bağlı inflamasyonu azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Buna karşılık, aşırı işlenmiş gıdaların yüksek miktarda alınması yüksek tansiyon, obezite ve kanser riskini artırabilir.


JLO diet

Potansiyel dezavantajlar

Jennifer Lopez’in diyetini uygulamak bazı sağlık yararları sağlasa da, dezavantajları da vardır. Birincisi, diyet öncelikle organik gıdalara dayandığından, bütçeniz varsa pahalı ve takip etmesi zor olabilir.

İkincisi, işlenmiş gıdaları ortadan kaldırmak, bu ürünleri tercih edenler için kolaylıkları veya lezzetleri nedeniyle bir zorluk teşkil edebilir. Üçüncüsü, birçok işlenmiş gıda besin açısından zayıf olsa da, yüksek besin kalitesine sahip birçok işlenmiş ürün de vardır. Bu diyet her iki seçeneği de ortadan kaldırır.

Son olarak, diyet işlenmiş gıdaları kısıtlarken, yüksek oranda işlenmiş olsalar bile yapay tatlandırıcılara ve şekersiz gıdalara izin vermektedir. Bu, hangi ürünlere izin verildiğini ve hangilerinin verilmediğini belirlemeyi kafa karıştırıcı veya belirsiz hale getirebilir.

Egzersiz yapmak

Jennifer Lopez, “temiz” bir beslenme düzeni izlemenin yanı sıra, sağlıklı yaşam tarzının bir parçası olarak rutin olarak egzersiz yapıyor ve diyeti, antrenman seanslarını beslemeyi amaçlıyor. J.Lo, yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT), kardiyo dolu dans seansları, halter, kickboks ve devre antrenmanı içeren çeşitli bir fitness rutini izler. Sanatçı genellikle haftada dört veya beş kez yaklaşık bir saat çalışır.

Jennifer Lopez diyeti, diyet yönergeleri ile uyumlu

jennifer lopez

Jennifer Lopez’in diyeti dengelidir ve besin açısından zengin ve sağlıklı gıdaların alımını teşvik eder. Tüm gıda gruplarından gıdaları içerir ve genellikle şeker, sodyum ve yağ oranı yüksek işlenmiş gıdaları sınırlar. Ek olarak, diyet %100 kısıtlayıcı değildir, çünkü haftada bir gün kaçamağa izin verir, bu da muhtemelen uzun vadede daha sürdürülebilir hale getirir.


Ve J.Lo’nun diyeti, sağlıklı bir beslenme modeli için Diyet Yönergeleri ile uyumlu olduğundan, iyileştirilmiş diyet kalitesi, daha yüksek makro ve mikro besin alımı ve daha düşük obezite ve kronik hastalık riski ile ilişkilendirilebilir. Bu nedenle Jennifer Lopez’in diyetini denemek, önleyici bir beslenme şekli olarak işe yarayabilir.

Sağlıklı diyet önerileri: Zayıflamaya çalışırken bu hataları mı yapıyorsunuz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.