Gazeteci Murat Ağırel: İmamoğlu ile görüştüm, restoran olayı doğru

Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. Gazeteci Murat Ağırel, İmamoğlu ile görüştüğünü, restoran olayının doğru olduğunu teyit etti: “Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış.”

ekrem imamoğlu balıkçı

İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İktidara yakın hesaplardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun balıkçı restoranına gittiği fotoğraflar paylaşıldı. Restoranın yetkilisi, İmamoğlu’nun dün restorana geldiği iddiasını yalanlayarak, “İmamoğlu dün buraya gelmedi, fotoğraf geçmiş zamana ait” açıklamasını yapmıştı.

Aykırı.com.tr’den Berat Temiz’in haberine göre, işletme sorumlusu “Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık” ifadelerini kullanmıştı.


Ancak gazeteci Murat Ağırel, olayın doğru olduğunu teyit ettiğini açıkladı.

GÜNCELLEME: 25 Ocak 2022 TSİ 18:00

Gazeteci Murat Ağırel: Sayın İmamoğlu ile görüştüm, olay doğru

Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. İşletme yetkililerinin fotoğrafı yalanladığı iddia edildi. İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Olay doğru. Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış.

İmamoğlu’nun lokantada bulunduğu bölüm işletme sahibinin kendi özel misafirlerini ağırladığı bir yer. Rezervasyon günler öncesinden yapılmış. Normalde kimse yok. Ancak ne olduysa o anda bazı kişiler orada bulunmuş ve fotoğraflar çekilip servis edilmiş.

Kar yoğunlaşınca da kalkıp hemen AKOM’a geçmiş. Büyütülen olay aslında bu. İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetmiştir. Önemli olan durum budur.


Ekrem İmamoğlu’ndan açıklamalar:

Yetki alanı tartışması

İBB ve bazı kamu kurumlarının yetki alanları ile ilgili konuların ön plana çıkartılmak istendiğine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu “Bizim burada ilk günden itibaren yapmaya çalıştığımız şey senkronizasyonu sağlamak. Birbirinin açığına bakan değil katkı sunan anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası içindeyiz. İBB olarak TEM, Basın Ekspres bizimle ilgili değil demeden katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Hadımköy Gişelerinde yol açma çalışmaları sürüyor

D-100 Karayolu’nun çok yoğun bir bölge olduğuna dikkat çeken İmamoğlu “Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar istikametinde uzun saatler uğraş verdiğimizi belirtmek isterim. Bu hatta açılmamış bir bölge kalmadı. Ve bütün akışı sağladık. Şu anda sadece Beylikdüzü TÜYAP bölgesinden Hadımköy gişeler güzergahında açma işlemleri devam etmektedir” dedi.

Metrobüs hattının bütün gece çalıştığını anlatan İmamoğlu “Özellikle TEM, Mahmutbey ve Kuzey Çevre Yolu’nda mağdur olan uzun süre ulaşılamayan vatandaşlarımız olduğunu biliyorum. Valiliğimizin de paylaştığı görüntülerde gördüğünüz gibi hem Silahlı Kuvvetler’den hem diğer güvenlik güçlerinden, Karayolları ekipleriyle beraber bizim kahraman itfaiyecilerimiz uzun bir çalışmayla insanlara ulaşarak, erişerek onların ihtiyaçlarını giderme noktasında azami gayret gösterilmiştir” diye konuştu.

65 BİN KUMANYA DAĞITILDI

İmamoğlu Bayrampaşa Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı’nda bin 500’e yakın yolucuyu ağırladıklarını kumanya ve konaklama ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı. Kent genelinde yolda kalanlara 65 bin kumanya dağıttıklarını ifade etti.

“Ok fırlatmaya çalışanları görmüyoruz”

İmamoğlu, Alo 153 çağrı merkezine mahsur kalma ile ilgili çok yoğun bir talep gelmediğini de belirtti.


İstanbul’un bir sorumluluk haritası olduğunu hangi otobanın hangi karayolunun kime ait olduğunu belirli olduğunu ifade eden İmamoğlu şunları söyledi:

  • Ama bu tür afet ortamlarında konunun bu olmadığını, böylesi bir konu üzerinden de birilerine ya da kurum, kuruluşlara dönük ok fırlatmayı, onları yaralamayı isteyen bir takım söylemleri, anlayışları elbette duymuyoruz bile görmüyoruz bile.
  • Ben yine buradan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında şu an bile bu masada birçok kamu kurum kuruluşunun temsilcisi var.
  • 39 ilçe belediyesinin de çalışanları olmak üzere her emekçinin emeğine sağlık, alın terine sağlık, büyük emek gösterildi.
  • Senkronize çalışma çabası ortaya koyuldu. Bu anlamda hem valiliğimize hem Sayın Valimize de teşekkür ediyorum. Her an telefonun ucunda oldu karşılıklı.
  • Gerçekten yıllardır çok nadir görülen bu denli kar yağışından mağdur olan vatandaşlarımızın var olduğunu bilerek, onlardan da özür dileyerek yine de çok hızlı bir zaman dilimi içinde sorunu ortadan kaldırdığımızı şimdilik ifade ederim.

İstanbul’da yoğun kar yağışı devam edecek: İmamoğlu saat verip uyardı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.