Halk kotalı satış için kuyrukta: 5 kilo Ayçiçek yağı: 99 TL, 2 kilo pirinç: 24.50 TL

Her geçen gün gıda fiyatlarına gelen zamlar karşısında vatandaş, özellikle ayçiçek yağı ve pirinç gibi ürünlerde indirim uygulayan Toprak Mahsulleri Ofislerini (TMO) satış notlarında uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. TMO’nun Manisa’daki satış ofisine sabah erken saatlerde akın eden vatandaşlar, 99 liraya satılan 5 kiloluk Ayçiçek yağı ve 2 kilosu 24,50 liraya satılan pirinç için kış soğuğuna rağmen uzun kuyruk oluşturdu.

tmo Ayçiçek yağı

Video aşağıda – Yüksek gelen elektrik ve doğal gaz faturaları sebebiyle ekonomik yönden büyük sıkıntı yaşayan vatandaş, kış soğuğuna aldırış etmeden ucuz nohut, pirinç ve ay çiçek yağı satan Toprak Mahsulleri Ofisleri’nin (TMO) satış noktalarına akın etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki TMO’nun satış ofislerinin önünde yaşanan uzun kuyruk görüntülerine Manisa da eklendi.


Manisa’daki TMO’nun satış ofisleri önüne ucuz gıda ürünü satın almak için sabah erken saatlerde gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

5 kiloluk ayçiçek yağı 99 TL’ye satılıyor

Birçok markette 150-160 lira arasında satılan 5 kilogramlık ayçiçeği yağının TMO’nun Manisa Horozköy semtindeki satış ofisinde 99 liraya satıldığını duyan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde ofisin önünde kuyruk oluşturdu.


TMO’nun önünde sabah saat 08.30-12.00 arasında kuyruklar oluşturan vatandaşlar 5 kilogramlık yağı 99 liraya, 2 kiloluk pirinci ise 24.50 liraya almanın mutluluğunu yaşadı.

Sabah erken saatlerde satışa yetişemeyen birçok vatandaş ise TMO’nun öğleden sonraki satış saati olan 13.00-16.00 arasında kış soğuğuna rağmen uzun kuyruklarında bekledi.

tmo fiyatlar

Kotalı satış


TMO noktasında ürünler kişi başına konulan miktar sınırıyla satılıyor. TMO’ya gelen vatandaşlara kişi başına, sadece 19 TL’den 2 kilogram nohut, 24,5 TL’den 2 kg Uruguay Baldo pirinç, 99 TL’den satılan 5 litrelik ayçiçek yağı, 190 TL’den 5 litrelik fındık yağı, 12,75’den 1 kg kırmızı mercimek alma hakkı tanıyor. (ANKA)

İstanbul Esenyurt’ta metrelerce uzunlukta ekmek kuyruğu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.