Maden suyu faydaları ve cilt güzelliğine etkileri

Maden suyu faydaları ve cilt güzelliğine etkileri neler? Ne zaman içilmeli? Günde ne kadar maden suyu içilmeli? Soda ile maden suyu arasındaki fark nedir?

Maden suyu faydaları

Maden suyu faydaları ve cilt güzelliğine etkileri: Maden suyu sadece içildiğinde değil, aynı zamanda dıştan sürüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir. İşte ucuz güzellik iksiri maden suyu faydaları…

Sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle, şişelenmiş doğal mineralli suların bir kısmı Almanya’da “şifalı su” olarak görülmektedir. Ülkemizde ise böyle bir düzenleme olmasa da, birçok hastalığın tedavisinde yardımcı rol oynadıkları bilinmektedir.


Maden suyunuzu gözle görünür yere yerleştirin

Madensuları her zaman insanlar tarafından tüketilebilir ancak insanlar susama hissine göre su içer. Bu durum, günlük gereksinimden çok daha az miktarlarda su içilmesine neden olur. Bunu önlemek ve yeterli su içilmesini kolaylaştırmak için, evde ve işte madensuyu gözle görünür ve kolay ulaşılır yerlere yerleştirilmelidir. Böylece yeterli su içmek bir bakıma teşvik edilmiş olur.

Maden suyu sindirimi kolaylaştırır

Bir şişe maden suyu içerdiği karbondioksit gazıyla, tok karnına içildiğinde sindirimi uyaracaktır. Ama mineralli su aslında açlığı da bastırabilir; yemekten önce veya yemek sırasında içilen bir bardak maden suyu hızlı bir doygunluk hissi verecektir.

Güne maden suyu ile başlayın

Kahve ve çay yerine maden suyu tüketimi tercih edilmelidir. Örneğin sabahları, güne içinden kabarcıklar çıkan bir bardak soğuk maden suyu ile başlamak, enerjik bir çalışma temposu ve gün boyu dinç kalma imkânı sağlayacaktır.

Maden suyu ucuz bir güzellik iksiridir

Maden suyu yalnızca cilt için gerekli olan suyu sağlamakla kalmayacak, cilt fizyolojisini de destekleyerek gergin ve pürüzsüz bir cildin garantisi olacaktır. Yeterli ölçüde maden suyu içildiği sürece cilt pörsük, yorgun ve solgun görünmeyecektir.

Diğer yandan maden suyu sadece içildiğinde değil, aynı zamanda dıştan sürüldüğünde, serpildiğinde ya da püskürtüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir. Çünkü küçük kan damarlarını ve cilt kan dolaşımını uyarır. Bunun için, karbondioksitli mineralli suyu bir parça pamuğa emdirip yüze ve boyuna sürmek cildin çok kısa bir süre içinde taze ve canlı bir görünüm almasını sağlayacaktır.


Doğal maden suyundaki mineraller ve sağlığa etkileri:

  • Sodyum: Asit-baz dengesi, uyarı iletimi
  • Kalsiyum: Kan pıhtılaşması, kemik ve diş sağlığının güçlenmesi, sinir uyarılarının iletimi
  • Florür: Kemik ve diş sağlığı gelişimi
  • Magnezyum: Kas ve sinir sağlığı, kalp sağlığı ve enerji üretimi
  • Potasyum: Vücuttaki su dengesi, hücre metabolizması
  • Bikarbonat: Sindirim sistemi
  • İyodür: Tiroid bezi fonksiyonlarının düzenli çalışması
  • Sülfat: Mide, safra kesesi ve sindirim sisteminin korunması

Maden suyunun faydaları nelerdir?

  • Kemik ve diş gelişimini destekler. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayarak kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Büyüme dönemindeki çocukların ve hamilelerin artan mineral ihtiyacını karşılar.
  • Vücuttaki yağı metabolize eder. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur, yağ yakmayı kolaylaştırır.
  • Kan basıncını dengeler ve korunmasına katkı sağlar.
  • Kötü kolesterolü düşürür. Kolesterolün büyümesini ve birikmesini önleyerek kalp krizi riskini düşürür.
  • İçeriğindeki bikarbonat sayesinde şişkinlik, hazımsızlık ve kabız gibi problemleri ortadan kaldırır.
  • Mide asitlerini dengeleyerek midede oluşan yanmaları giderir.
  • Fiziksel hareketlerin daha kolay yapılmasını sağlar, kaslarda meydana gelen kasılmaları önler.
  • Cilt dostudur, kolajen üretimini destekler.
  • Ciltte meydana gelen koyu renk oluşumunu ve kırışıklıkları azaltır. Cilde parlaklık verir.
  • Saç tellerine mineral takviyesi yaparak güçlenmelerini sağlar. Saça parlaklık kazandırır.

Maden suyu ne zaman içilmeli?

Maden suyu güne başlarken, gün içinde ve akşam saatlerinde tüketilebilir. Özellikle vücudun susuz kaldığı yaz ve kış aylarında günde 1 bardak maden suyu tüketilmesi tavsiye edilir. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen maden suyu, yemeklerden hemen sonra içilirse mideyi daha fazla şişirir. Bu yüzden yemek yedikten 1 saat sonra içilmesi tavsiye edilmektedir.

Sıcak günlerde daha fazla madensuyu tüketilmelidir; yaz mevsiminin aşırı sıcak günlerinde terlemeyle büyük miktarlarda su kaybı olabilmekte, bununla orantılı olarak da su gereksinimi, günlük gereksinimin iki ya da üç katına kadar çıkabilmektedir.

Maden suyu

Günde ne kadar maden suyu içilmeli?

Maden suyu yetişkinlerde günde en az 2 şişe tüketilmelidir. Özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin günde 2 şişe maden suyu içmesi önerilmektedir. 7 yaşından büyük olan çocuklar günde 1 şişe maden suyu tüketebilir.

İçeriğinde fazla florür bulunan maden sularında, ‘Bebekler ve 7 yaşından küçük çocukların düzenli tüketmesi uygun değildir.’ ibaresi kullanılmaktadır.

Soda ile maden suyu arasındaki fark nedir?

Halk arasında maden suyu ve soda birbirinin yerine kullanılsa da, aslında birbirlerinden farklıdır. Soda; içilebilir suya karbondioksit eklenmesiyle hazırlanır ve mineral içermemektedir. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkartılan, çözünmüş mineral tuzları, gaz ve elementler içeren bir içecektir. Maden suyu ve soda mideyi rahatlatma özelliklerine sahip olsa da, sodanın bunun dışında herhangi bir işlevi bulunmamaktadır. Maden suyu ise yukarıda bahsettiğimiz gibi sağlık açısından oldukça faydalıdır.


Sağlık uyarısı: Bu içerik yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olup, sağlık ve tıp konusunda hizmet ve öneri vermemektedir. Tıp bilgileri, kullanılan tanı ve tedavi gereçleri hızla değişmektedir. Bir bilgi, yöntem veya gereç çok kısa sürede terk edilebilir. Tıpta aynı sonucu almaya yönelik olan, farklı teknik ve bilgiler, değişik uygulamalar olabilir. Sağlık sorunlarınızla ilgili aile hekiminize veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

İngiliz karbonatı (Bikarbonat) faydaları neler? Neye iyi gelir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.