Ana Sayfa Dış Politika Rusya’dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: Nükleer ve yıkıcı olur!

Rusya’dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: Nükleer ve yıkıcı olur!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna’nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Lavrov, “3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur” ifadelerini kullandı.

3. dünya savaşı

Rusya’dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: Nükleer ve yıkıcı olur!

Rus TASS haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna’nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Lavrov, “3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından pazar günü Savunma Bakanlığı’na Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretmişti.

Putin’in açıklamalarından ardından konuşan Lavrov, Ukrayna’nın nükleer kapasitesi olduğunu ve bunun Rusya için endişe verici olduğunu dile getirmişti.

sergey lavrov

Son olarak TASS haber ajansına konuşan Lavrov, “Ukrayna’nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Diğer yandan Lavrov, Avrupa ülkelerinde ABD’ye ait nükleer silahlar bulunmasını eleştirerek, “Amerikan nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde bulunması, Rusya için kabul edilemez. Bu silahların ABD’ye çoktan iade edilmesi gerekiyordu.” diye konuşmuştu.

ABD Başkanı Biden da ‘3. Dünya Savaşı’ ifadesini kullanmıştı

ABD Başkanı Joe Biden, 26 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatı hakkında CNBC muhabiri Brian Cohen’e röportaj vermiş, “Ukrayna konusunda Rusya’ya karşı geniş çaplı yaptırımlar dışındaki alternatif üçüncü dünya savaşı başlatmaktır. Rusya, Ukrayna’daki eylemleri için kısa ve uzun vadede ciddi bedeller ödeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Biden: Rusya’ya karşı yaptırımlar dışındaki alternatif, 3. Dünya Savaşı başlatmaktır

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.