Rusya Harkov’da bölge yönetim binasını bombaladı

Ukrayna’nın kuzeydoğusunda yer alan ve ülkenin ikinci büyük kenti olan Harkov’daki bölge yönetim binası vuruldu.

rusya harkov

Video görüntüleri aşağıda – Ukrayna Harkov’da Özgürlük Meydanı’ndaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntüye göre, bir füze, araçların geçtiği sırada yönetim binasının dibine düşüyor ve patlamaya neden oluyor. Olay yerinde park halinde de çok sayıda araç bulunuyor. Ukrayna Rusya’yı, GRAD ve cruise füzeleri kullanmakla suçladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatında 6. güne girildi.


Uydudan görüntülendi: 64 km uzunluğunda Rus konvoyu Kiev’in kuzeyinde

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeyinde yaklaşık 64 kilometre uzunluğunda bir Rus konvoyu görüntülendi. Maxar şirketi, konvoyun ilk haberlerde yer alan 27 kilometreden çok daha uzun olduğunu belirtti.

Maxar uydusu ruslar

Ukrayna Genelkurmayı: 5 bin 710 Rus askeri öldürüldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 5 günde Rus güçlerinin 5 bin 710 asker kaybettiğini açıkladı. 200 asker in esir alındığının belirtildiği açıklamada, Ukrayna ordusunun, Rusya’ya ait 29 uçak, 29 helikopter, 198 tank, 846 zırhlı araç, 77 top ve 2 gemiyi ‘imha ettiği’; Rus güçlerin ayrıca 24 roketatar sistemi, 305 araç, 60 yakıt aracı, 7 hava savunma sistemi ve 3 İHA kaybettiği belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, ABD’li mevkidaşıyla görüştü: Daha fazla silah gerek

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, Blinken’ın Ukrayna’ya verdikleri desteği sürdürmekte kararlı olduklarını yinelediğini bildirdi. Görüşmede Kuleba, “Ancak Rusya’nın saldırıları altında olduğumuz sürece daha fazla silah ve yaptırımlara ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. Kuleba, mevkidaşının yaptırımlar ve silah konusunda güvence verdiğini kaydetti.

70 Ukrayna askeri öldü

Ukrayna’nın Ohtırka kentinde pazar günü 70 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ukrayna’nın Sumi bölgesinin yöneticisi Dimitro Zhivitski, enkaz altında kalan kişileri kurtarmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi ve “Fakat düşman da hak ettiğini buluyor. Çok sayıda Rus cesedi Kızıl Haç yetkililerine teslim edildi” ifadelerini kullandı.


ABD, Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de görev yapan 12 diplomatını “ulusal güvenlik” nedeniyle sınır dışı ediyor

Rus temsilci Nebizia, New York’taki BM Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında, ABD’nin, BM’de görevli 12 Rus diplomatın istenmeyen kişi (persona nan grata) ilan edildiği, 7 Mart’a kadar ülkeyi terk etmeleri gerektiği yönünde kendilerine bildirimde bulunduğunu açıkladı.

Britanya Başbakanı Boris Johnson salı günü NATO’nun doğu sınırına; Rusya ile sınır paylaşan Baltık ülkesi Estonya ve Polonya’ya gidecek. Johnson, “Putin, yaptıklarının sonuçlarını hissedecek” dedi.

YouTube, Avrupa’da Rusya’nın Sputnik ve RT bağlantılı tüm kanallarını engelledi

ABD’li Alphabet şirketinin sahibi olduğu Google bünyesindeki video içerik sitesi YouTube, Avrupa’da Rus yayın organları RT ve Sputnik ile bağlantılı tüm kanalları engelleme kararı aldı.

Sputnik Fransa tarafından yapılan açıklamada, kurumun YouTube kanallarının Fransa’da askıya alındığı, Telegram kanalı hala kullanımda olduğu belirtildi.


Video – Harkov’da yönetim binası Rusya tarafından bombalandı

Alman Bild gazetesi: Putin Moskova’dan ayrılmış olabilir


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.