Ücretli ödev yazdırma, sektöre dönüşmüş durumda!

Yüksek lisans, doktora tezi derken şimdi de üniversite lisans öğrencilerinin ders ödevlerini bile para karşılığı yazan şirketler ortaya çıktı. Ücretli ödev yazdırma hizmetleri sektöre dönüşmüş durumda. Sayfa başına 30 ile 50 liraya yazıp, 3 günde teslim ediyorlar. Öğrenciler intihal yapılan ödevleri şikayet bile ediyor. 

ödev merkezleri

Ücretli ödev yazdırma işi sektöre dönüşmüş durumda!

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üniversite öğrencilerinin ödevlerini paralı yazan şirketler kuruldu. ‘Ödev Merkezi’ diye tanıtım yapıp, en iyi ödevi yaptıklarına dair reklam bile veriliyor. Sayfa başına ortalama 30 ile 50 lira alıyorlar. Üniversitelilerin ödevlerini yapan şirketler, rekabet nedeniyle fiyatta pazarlık kapısını da açık bırakıyor.


Sistem kurulmuş

Sözcü‘de yer alan habere göre 15 yıldır ödev yazdığını belirten bir şirket, “Öğrencinin fakültesi, bölümü fark etmez. Parasını ödeyenin ödevini yazarız. Bitirme ödevi, tez, proje hazırlama desteği de veriyoruz. Öğrencilerden talep var, biz de gereğini yerine getiriyoruz. Sektörde eskidik. Son 2 yıldır ödev taleplerini daha sistemli hale getirdik. Birçok site var ama en iyi ödevi hazırlayan ekip biziz. Ücret belirlerken ödevin İngilizce veya Türkçe olması, zorluğu, ödev konusu ve teslim tarihi de etkili oluyor” dedi.

Gizlilik teminatı veriliyor

Üniversite birinci sınıftan son sınıfa kadar parayla ödev yazdırılıyor. Şirketler, gizlilik teminatı da veriyor.

Ödev yazan şirket çalışanı, “Etik değil ama ödevleri yapıyoruz. Lisans, yüksek lisans ve doktora ödevlerini, başarılı üniversite öğrencileri hatta akademisyenlerimiz yazıyor. En çok ödev talebi; işletme, finans, ekonomi, uluslararası ilişkiler, endüstri mühendisliği, maliye, mimarlık, makine mühendisliği, istatistik, analiz ve inşaat mühendisliğinden geliyor” dedi.


‘1700 liraya yazdırdım’

Mimarlık öğrencisi A.T: “Çizim yapmakta çok zorlanıyordum. Ödev yazdırma siteleri internette bol miktarda var. Mesaj yazdım, hemen geri döndüler. Ödevim çizimlerle falan 85 sayfa tuttu. 1700 lira’ya anlaştık. 3 günde yazıldı. Ödev gelince, parayı hesaplarına yatırdım. Ders hocam, benim yazmadığımı anlasa da onayladı.”

Sahtekarlığın reklamını bile yapıyorlar:

ücretli ödev yazımı

İnanılır gibi değil: Sahtekarlığa para ödeyenler bir de şikayet ediyor!

Öğrenciler para verip yazdırdıkları ödevlerde intihal çıktığı gerekçesiyle şikayet sitelerinde paylaşım yapıyorlar. Onlardan biri şöyle:

• Bilgi ödev tez merkezi ile 10 sayfalık ödeve 1500 TL istediler daha sonrasında ödevi aldık normalde intihal raporu ile birlikte %20 nin altında olarak teslim ettiler. Teslim ettikten sonra ödememizin tamamını yaptık hocamıza ödevimizi götürdüğümüzde intihalin çok daha yüksek olduğu ve rapor üzerinde oynama yapıldığı söylendi bize.


• S*** denilen hocayı ulaşmaya çalıştık fakat telefonlara cevap vermedi hiçbir şekilde mağdur edildiğimizi mailden belirtmemize rağmen bu ödevden kaldık para iadesi istememize rağmen kesinlikle para iadesi yapılmadı çok basit bir bahane ile ödevi yapan hocanın işi bıraktığı yalanı söylendi.

Akademik tez borsası: 7 bin 500 liraya tez 300 liraya ödev


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.