Türkiye’de yasaklanan Andımız, Kırgızistan’da büyük coşkuyla okundu!

Türkiye’de okunması yasaklanan Andımız, Kırgızistan’daki çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla okundu.

andımız kırgızistan

Video aşağıda – Türkiye’de yasaklanan Andımız, Kırgızistan’da büyük coşkuyla okundu!

Türkiye’de 1933 yılından beri okullarında okunan ‘Andımız’, 2013 yılında sözde ‘Çözüm Süreci’ sırasında yönetmelik değişikliğiyle birlikte yasaklanmıştı.


Türkiye’de okunması yasaklanan Andımız, Kırgızistan’daki çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla okundu.

Yazar Arslan Bulut, Kırgızistan’daki Türk iş insanlarının gayretiyle Türkçe öğrenen çocukların sertifa aldığını duyurdu.


Bulut, sertifakısını alan çocukların Kırgız Millî Marşı ile İstiklal Marşı’nı söylediğini ve hep birlikte “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım” diyerek “Andımız”ı okuduğunu yazdı.

İlber Ortaylı: Andımız neden kaldırıldı anlamış değilim


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.