Disney Plus’ın ilk Türk yapımı Kaçış dizisi konusu ne?

14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus’ın ilk Türk yapımı Kaçış dizisinde Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu başrolleri paylaşıyor. İşte dizinin konusu ve fragmanı:

Kaçış dizisi

Fragman videosu aşağıda – Türkiye’de 14 Haziran’da yayın hayatına başlayan Disney Plus, tanıtımlarında da ekranlara getirdiği ilk Türk yapımı Kaçış dizisinden beklediği başarıyı yakaladı.

O3 Medya ve Same Film imzalı, ilk bölümü 14 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan, öyküsünün Engin Akyürek’e ait olduğu, yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’in üstlendiği, senaryosunu Ali Doğançay’nun kaleme aldığı, başrollerini Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’in paylaştığı ilk Türk Disney+ internet dizisi Kaçış ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor.


Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği gala gecesinde Kaçış’ın başrol oyuncusu Engin Akyürek, dizinin izleyicide bırakacağı ilk etkiyi merak ettiğini dile getirmişti.

Kaçış dizisi konusu

Kaçış, araştırma yapmak için bir Ezidi köyüne giden, savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin hikayesini konu ediyor. Grup, araştırma yapmak için gittikleri köyde, bir baskın sonucu radikal terör örgütünün eline düşer. Araştırma ekibi, terör örgütünün elinden kurtulmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Dizinin ilk bölümü, platformun bazı kullanıcıları tarafından ikinci kez izlendi. Yeni bölümünün 22 Haziran Çarşamba günü verileceği Kaçış dizisinde işlenen detaylar ve sergilenen oyunculuk şimdiden çok konuşulmaya başladı.

Öte yandan çarpıcı hikayesiyle hafızalarda yer edecek sahnelere de yer veren dizi hakkında, “İnsanı sorgulamaya iten bir iş olmuş” denildi.


Başrollerin yanı sıra Aras Aydın Levent Ülgen, Onur Bay, Leyla Tanlar, Aziz Çapkurt gibi isimlerin de yer aldığı Kaçış dizisi 14 Haziran’da Disney Plus’ta izleyiciyle buluşmaya başladı.

Kuş Uçuşu dizisi Netflix’te yayında: Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Miray Daner başrolde


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.