Nebati: Türkiye’nin böylesine bir başarıyı sürekli hale getirmesini ülkeler merak ediyor

Ekonominin geçen sene büyümeye devam ettiğini ve bu yılın ilk çeyreğinde de savaşa rağmen aynı başarıyı gösterdiğini anlatan Nebati, “Anlaşılıyor ki bu büyüme daha da devam edecek. Dolayısıyla da savaştan bu kadar ciddi bir şekilde etkilenen, salgında da büyük bir başarı ortaya koyarak yoluna devam eden Türkiye’nin, böylesine bir başarıyı sürekli hale getirmesini ülkeler merak ediyorlar.” dedi.

nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin yatırım taleplerine hızlı cevap verdiğini belirterek, “Yasalarımızın, mevzuatımızın ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, ekonomi yönetiminin bu konuda pozitif yaklaşımı ciddi bir şekilde onları etkiliyor.” dedi.

Nebati, Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde yapılan İslam Kalkınma Bankası (İKB) Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Toplantıya İslam ülkelerinden bakan seviyesinde katılım olduğunu, ikili görüşmeler yapıldığını anlatan Nebati, “Bu görüşmelerde bir tarafta Türkiye ekonomisini anlatma fırsatı oluyor, öbür tarafta da ülkelerin kendi ekonomileriyle ilgili taleplerini, beklentilerini öğrenmiş oluyoruz. Türkiye’nin varlığı ve ağırlığı bu toplantıda da kendisini çok açık bir şekilde hissettiriyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin özellikle son iki yılda, COVID-19 salgını döneminde ortaya koyduğu başarının hem İslam ülkeleri hem de dünya tarafından takip edildiğini kaydeden Nebati, 2020 yılında dünya küçülürken Türkiye’nin pozitif ayrışarak yüzde 1,8 büyüdüğünü hatırlattı.

Bakan Nebati, Türkiye ekonomisinin geçen sene büyümeye devam ettiğini ve bu yılın ilk çeyreğinde de Rusya-Ukrayna Savaşı’na rağmen aynı başarıyı gösterdiğini anlattı. Nebati, “Anlaşılıyor ki bu büyüme daha da devam edecek. Dolayısıyla da savaştan bu kadar ciddi bir şekilde etkilenen, salgında da büyük bir başarı ortaya koyarak yoluna devam eden Türkiye’nin, böylesine bir başarıyı sürekli hale getirmesini ülkeler merak ediyorlar, biz de anlatıyoruz.” diye konuştu.


“Pozitif yaklaşım onları etkiliyor”

Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülkeler içerisinde ön sıralarda yer aldığını söyleyen Nebati, ülkenin şu günlerde yatırım taleplerine ciddi ve hızlı cevap verdiğini söyledi. Nebati, “Yasalarımızın, mevzuatımızın ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, ekonomi yönetiminin bu konuda pozitif yaklaşımı ciddi bir şekilde onları etkiliyor.” dedi.

“Çok verimli geçti”

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Suudi Arabistan ve Nijerya’dan mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yaptığına değinen Nebati, görüşmelerin çok verimli geçtiğini ve bu görüşmeler neticesinde güzel haberlerle Türkiye’ye döneceklerini aktardı.

Nebati, İKB Başkanı Muhammed Al Jasser ile görüştüğüne de işaret ederek, bankanın karşılıklı iyi ilişkilerden memnun olduğunu bildirdi.


İKB üyelerinin yarısına yakınının “ihtiyaç sahibi ülkeler” olduğunu ifade eden Nebati, bankanın, bu ülkelere yönelik özellikle gıda arzındaki problemlerin giderilmesi için çalışmalar yaptığını belirtti.

Bakan Nebati: Enflasyon düşüş eğilimine girmiştir


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.