Ankara’da bir esnaftan itiraflar: Yanımda 50 tane Suriyeli çalıştırıyorum, sigorta yapmıyorum

Ankara Siteler’de bir esnaf yanında 50 Suriyeliyi kaçak olarak çalıştırmasını böyle savundu: “Çalışmıyor Türk. Türkler haftalık 1.500 ve sigorta istiyor. Suriyeli sabah 08.00-19.00 arası sigortasız 1.000 liraya çalışıyor. Aç oldukları için çalışıyorlar.”

suriyeli çalıştırıyorum

Video aşağıda – Ankara Siteler’de tekstil atölyesi işleten bir vatandaşın kaçak Suriyeli işçi çalıştırması ve yaptığı itiraflar sokak röportajına damga vurdu.

Ankara’da yapılan bir sokak röportajı, Suriyelileri kaçak olarak çalıştıran işletmeler hakkında çarpıcı ipuçları verdi.


Yanında 50 tane Suriyeliyi kaçak olarak çalıştırdığını itiraf eden bir işletmeci, önemli itiraflarda bulundu.

Türklerin haftalık bin 500 TL ve sigorta istediğini belirten işletmeci, bu yüzden daha uygun maaşlara (haftalık bin TL) Suriyeli işçi çalıştırdığını ifade etti.

Suriyelilerin çalışkan olduğunu ileri süren işletmeci, çanta üretimi yaptıklarını söylerken, hayat pahalılığının olmadığını da ileri sürdü.

Çevrede kendisine tepki gösterenlere “Telefonunu göster” cevabı veren işletmeci, Türklerin çalışmak istemediklerini, yanında kaçak çalıştırdığı Suriyelilerin sabah 08.00 ile akşam 19.00 arasında mesai yaptıklarını söyledi.


İşte kaçak Suriyeli çalıştıran, tekstil işletmecinin o itirafları:

Canlı yayında kavga: Cemal Enginyurt ve koruması gazeteci Latif Şimşek’i darp etti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.