Ethereum 2.0 Ethereum Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek

Bitcoin (BTC) ile beraber en değerli kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 15 Eylül 2022’de merakla beklenen Merge güncellemesini gerçekleştirdi. Ethereum Merge, Ethereum 2.0’a geçiş sürecinin en önemli aşamalarından biri olarak kabul ediliyor. Peki Ethereum 2.0 geçişi tamamlandığında ETH coin fiyatı bundan nasıl etkilenecek?

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 nedir?

Ethereum, Vitalik Buterin tarafından 2014’te kuruldu ve 2015 yılında faaliyete geçti. Merkeziyetsiz uygulamaları ve akıllı sözleşmeleri destekleyen yapısıyla Ethereum blok zinciri, blok zincir ve kripto para dünyasında devrim yaptı. Bugün DeFi, Web3, metaverse, NFT gibi kavramlardan söz ediyorsak bunda Ethereum büyük pay sahibidir.

Ethereum, dört aşamadan geçecek şekilde planlanmıştır: Frontier, Homestead, Metropolis ve Serenity ya da Ethereum 2.0 aşamaları. Şu an Ethereum 2.0 adıyla da bilinen Serenity yükseltmesi geliştiriliyor. Merge, bu sürecin önemli bir adımıydı. Bu güncellemeyle beraber Ethereum ana ağı, Proof-of-Work konsensüs mekanizmasından Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasına geçti. Bununla beraber, Ethereum 2.0 henüz tamamlanmadı. Hâlâ bir sharding güncellemesi yapılacak.

Ethereum 2.0 ile beraber ETH ağının daha ölçeklenebilir, daha güvenli ve daha sürdürülebilir hâle gelmesi amaçlanıyor. Kısacası, Ethereum 2.0, Ethereum’un ağı daha verimli ve daha güvenli hale getirecek son aşamasıdır. Bu aşama da büyük oranda tamamlanmıştır.

Ethereum 2.0, ETH coin fiyatını nasıl etkileyecek?

Ethereum 2.0, Merge ile beraber büyük oranda tamamlandı. Nitekim Merge haberleri bile Ether fiyatını zaman zaman olumlu etkiledi. Ethereum 2.0 aşaması gerçekten tamamlandığında ise Ethereum ağının artık daha verimli, daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenli olması bekleniyor.

Bu durumun ETH coin fiyatını olumlu yönde etkilemesi beklenebilir. Özellikle Ethereum gaz ücretlerinin düşmesi ve Ethereum ağının işlem kapasitesinin artması, ETH coin fiyatını artıracaktır. Ethereum ölçeklenebilirliğinin artması ile beraber ETH ağında daha fazla merkeziyetsiz uygulamanın geliştirileceği de düşünülebilir. Bu da ETH fiyatını olumlu yönde etkileyebilir.

Ne var ki kripto piyasasında fiyatların nasıl gelişeceğini kesin bir şekilde tahmin etmek oldukça zor. Ethereum 2.0, ETH coin fiyatını olumlu etkilese bile bir başka gelişme tüm piyasayı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, Ethereum 2.0’ın ETH coin fiyatını kesin olarak yükselteceğini söyleyemeyiz.

Türk Lirası ile Ethereum Satın Almak

En popüler kripto paralar arasında olan ETH coin, kripto para borsalarından alınıp satılabilir. Türk lirası ile Ethereum satın almak da oldukça kolaydır. Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo’da kolayca ve güvenle TRY/ETH al-sat işlemleri yapabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.