Özel Ders Alanı – Online Akademi %800 Büyüme Gösterdi

Türkiye’nin en değerli eğitim teknolojileri girişimlerinden Özel Ders Alanı’nın 7 ay önce başlattığı online akademi programı son 3 ayda %800 büyüme gösterdi. Özel Ders Alanı’nın CEO’su Yasin Gökduman 2023 yıl sonuna kadar Türkiye’de 1 milyon öğrenciye ders vermeyi hedeflediklerini söyledi.

özel ders alanı

Yasin Gökduman ve Sefa Özdeniz tarafından 2019’da Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkta kurulan online eğitim platformu ozeldersalani.com kısa sürede büyük bir ilgi gördü ve Türkiye’de 45.000 öğretmene ve 500.000 öğrenciye ulaştı. Yatırımcılardan büyük ilgi gören Özel Ders Alanı 2022 yaz döneminde %500 büyüme gösterdi. Özel ders vermek isteyen öğretmenlere son derece profesyonel bir profil sunan Özel Ders Alanı’nda şuan kadar 500.000’den fazla ders talebi (öğrenci) başvurusu aldı. Öğretmenlere ücretsiz olarak kayıt imkanı sunup sistem üzerinde ön planda görünmek isteyen, ders talepleriyle ilgilenmek isteyen öğretmenlerden yıllık abonelik ücretine göre çalışan Özel Ders Alanı’nın 7 ay önce faaliyetlerine başladığı Online Akademi programı hem öğretmenler tarafından hem öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gösterdi. 7 aylık çalışma sonucunda aylık 20.000 online ders sayısına ulaşıldığını söyleyen Sefa Özdeniz yıl sonuna kadar online akademide aylık yapılan ders sayısını 100.000 çıkartılmayı hedeflendiği belirtildi.

Online akademide yer alan tüm öğretmenler Öğretmen Seçme ekibimiz tarafından titizlikle belirlenmekte, branş ve pedagojik yeterlilik sınavından geçtikten sonra birebir mülakat sonucu onaylanmaktadır. Ülkemizdeki en iyi üniversitelerden mezun öğretmenlerle çalışma yapıldığı ifa edilmiştir. Özel Ders Alanı’nı kullanan 45.000 bin öğretmenden şuan 1000 öğretmenin online akademi’de referanslı bir şekilde dersler verdiği belirtilmektedir. Yeni eğitim öğretim yılı itibarı ile bu sayısının 2000 çıkartılacağı bunla ilgili ekibin oldukça yoğun bir mesai harcadığı belirtilmektedir.

özel ders alanı

1 Milyon Öğrenciye Ders Vermeyi Hedefliyoruz!

Özel Ders Alanı’nın kurucu ortağı ve CEO’su Yasin Gökduman ile yaptığımız röportajda Türkiye’de büyüme planı ve yurtdışı açılma planı üzerine konuştuk. Yasin Gökduman Türkiye’de şuan eğitim gören ve özel derse ilgi duyan 16 milyon öğrencinin bulunduğunu belirtti. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin %70’nin özel ders aldığı veya almaya ilgi duyduğu yapılan araştırmalarda görünmektedir. Aynı zaman yeni bir dil öğrenmek isteyen, yeni bir müzik enstrümanı çalmak isteyen, herhangi bir yazılım alanında kendisini geliştirmek isteyen milyonların bulunduğu belirtildi. Şuan itibarıyla Özel Ders Alanı’nı aradığı öğretmeni bulmak için her gün 24.000’den fazla kullanıcının ziyaret ettiği, her gün 1400 ders talebi oluşturulduğu, 450 online akademi başvurusunun yapıldığı belirtildi. Her ay 20.000 online dersin yapıldığı ve 2023 sonuna kadar 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefledikleri ifade edildi.

Her öğrenciyi en ideal öğretmenle eşleştirme sağlayıp, tanışma ve deneme dersinden sonra öğrenci için en ideal eğitim programının hazırlandığı, en avantajlı fiyatlarla derslere başlandığı belirtilmiştir. Öğrencinin her dersten sonra o derste ne yapıldığı ile ilgili detayları raporlamasını öğretmeninden aldığı ve paneli üzerinden takip edebileceği söylenmiştir. Çocuğunun öğretmeni ile neler yaptığı, hangi dersleri ve konuları işlediği, gelişim durumunu gözlemlemek isteyen aileler panellerinden bunu rahatlıkla takip edebiliyorlar.

Şuan için Özel Ders Alanı’nında ders alan öğrencilerin Türkiye’den sonra en çok Avrupa ülkelerinde bulunduğu ifade edilmiştir. Öğrencilerin kriterlerine en uygun öğretmenle eşleştirme sağlayıp kişiselleştirilmiş bir eğitim planıyla en verimli dersler almasını sağlamaya devam etmek için 2022 yılı ve devam eden yıllarda Türkiye’deki yatırımlarını artırmayı 2023 yılından itibaren Avrupa ülkelerinde faaliyete başlanılacağı Yasin Gökduman tarafından belirtilmiştir.

ingilizce öğrenme

Okul Dersleri ve Yabancı Dillere Büyük İlgi Var

Özel Ders Alanı’nda talep oranlarının en yoğun olduğu ilk 10 branşını okul dersleri ve yabancı diller daha sonra yazılım ve müzik aletleri olduğu ifade edildi. Öğrencilerin en çok ilgili gösterdiği derslerin başında; Matematik, İngilizce Özel Ders, Almanca ve Fen Bilimleri olduğu ifade edildi.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.