Dünyanın yaşayan en yaşlı kedisi Flossie, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

İngiltere doğumlu 26 yaşındaki Flossie adlı kedi, dünyanın yaşayan en yaşlı kedisi unvanı ile Guinness rekorlar Kitabı’na girdi. Ömrü boyunca birçok evde ve farklı sahiplerle yaşayan 1995 doğumlu kedi şimdi başkent Londra’nın güneydoğusunda ikamet ediyor.

en yaşlı kedi

Eski sahibi artık bakamayacağı gerekçesiyle Flossie’yi kedilerin korunması için çalışan Cats Protection adlı yardım derneğinin Kent şubesine bırakmış. Dernek çalışanları kedinin neredeyse 27 yaşına basmak üzere olduğunu görünce çok şaşırdıklarını belirtiyor.

Derneğin şube müdürü Naomi Rosling “Bu gördüğüm en yaşlı kedi, insan yılına vurursak neredeyse 120 yaşında. Eğer ben onun yaşında bu kadar formda olursam ve en çok ihtiyaç duyduğum dönemde benim için en iyi olanı yapan biriyle yaşarsam çok mutlu bir kadın olurum” diye hislerini açıklıyor.


Neyse ki dernek kediye yeni bir ev bulmayı başarmış. Flossie şimdi deneyimli bir kedi bakıcısı olan Vicky Green’le yaşıyor. İşin ilginç yanı, kedi ve yeni sahibinin neredeyse yaşıt olması.

İki hafta sonra 27 yaşına basacak olan Green “Flossie’yi ilk gördüğüm anda özel bir kedi olduğunu biliyordum, ama Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na giren bir kediyle aynı evi paylaşıyor olacağımı tahmin etmemiştim” diyor.

Flossie sağır ve görme sorunları yaşıyor, ama sahibi onun hala oyuncu ve sevecen olduğunu söylüyor.

“Bazen tuvalet kutusunu şaşırıyor ya da kendini temizlerken yardıma ihtiyacı oluyor ama ben bu konularda ona yardım edebilirim. Bu işte birlikteyiz” diyen Green’e göre yeni ev arkadaşının ev sevdiği sarı yastığında kıvrılıp uyuklamadığı zamanlarda yemek peşinde.


Flossie dünyanın “yaşayan en yaşlı kedisi” unvanını elde etse de, dünyanın “en yaşlı kedisi” unvanı için daha önünde uzun yıllar var. Çünkü bu rekor Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaleti Austin kentinde yaşayan Creme Puff’a ait. Akıl almaz şekilde 38 yaşına ulaşan kedi, 6 Ağustos 2005’te yaşamını yitirmişti.

Bilimsel olarak kanıtlandı: Kediler insanları dinliyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.